Mirko pokazao kako je izgledao nakon operacije: "Najtežih 14 dana u životu!"

Mirko pokazao kako je izgledao nakon operacije: "Najtežih 14 dana u životu!"
Foto: Mirko Filipović

MIRKO FILIPOVIĆ sprema se za novi izazov u karijeri kada će se 30. 9 u Japanu boriti protiv Amerikanca Roquea Martineza. 

U Facebook objavi je potvrdio meč, a tamo je podijelio i kakvu je borbu sa zdravljem vodio nakon operacije. Dobio je trombozu i vratio se u bolnicu gdje je boravio dva tjedna. Šest dana mu je temperatura varirala od 39 do 40.

Podsjetimo, Mirko je otkazao meč protiv Roya Nelsona u lipnju i otišao na operaciju koljena. Oporavak se očekivao do kraja godine, no hrvatski borac se vratio puno brže nego što se očekivalo i u ring će opet za nešto više od mjesec dana.

Pročitajte poruku Cro Copa:

Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30. 9 na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim nakon tako teške ozljede i operacije koju sam imao. dr. Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice. Uz sve to sam dobio trombozu, ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40.i punih 6 dana nismo ju mogli skinuti. 2 tjedna sam proveo ležeći u krevetu, a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje. Zahvaljujem se osoblju i sestrama bolnice Sv. Katarina i sestrama kardiogije u KBC Dubrava gdje sam također proveo nekoliko dana. A posebnu zahvalu želim uputiti dr.Draganu Primorcu, ravnatelju Sv. Katarine i dr. Jasmini Čatić iz KBC Dubrava koji su mi doslovno spasili glavu i u subotnje popodne došli od kuće i hitno me hospitalizirali jer je dr. Primorac odmah posumnjao na trombozu. I najmanje što mogu učiniti je da se javno zahvalim na svemu učinjenom za mene. Nakon toga sam dva puna mjeseca proveo na rehabilitaciji kod Saše Bašćevana u poliklinici Patela. Saša,Tomo i Martin su genijalci za rehabilitaciju koji su me za 2 mjeseca uspjeli rehabilitirati toliko da sam mogao započeti sa trčanjem i MMA treninzima. Još uvijek svako jutro radim program za jačanje noge i operiranog ligamenta, a nakon toga svoj trening. Usprkos svemu biti ću u odličnoj formi i radujem se nastupu u Japanu. Zahvaljujem se svima na porukama podrške i na lijepim željama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara