"Mirkove izvedbe govore umjesto njega"

KAD KRENE sa svojim high kickom, možete činiti što god vas volja. Možete bježati, ali za to je obično prekasno. Možete se sagnuti, ali razornu snagu najbolje ćete doživjeti ako vas kojim slučajem pogodi u glavu i nepovratno vam oduzme ravnotežu. Možete pokušati s blokiranjem udarca, ali silina je tolika da će vam se udarac vratiti u natrag u lice.

Vaša zadnja šansa? Primiti udarac i nadati se najboljem. UFC, američka borilačka organizacija, tim riječima predstavlja svoju najtežu akviziciju, Mirka Filpovića.

Cro Cop ne znači samo jednu od najstrašnijih figura današnjice u okviru borilačkih sportova, već je ponajbolji teškaš mješovitih borilačkih vještina na svijetu. Kao što znamo, Mirko će svoj talent napokon predstaviti pod reflektorima Las Vegasa, gdje ga čeka još uvijek nedodirljivi Eddie Sanchez.

Za ljubitelje borilačkig sportova, kao i za marketinške agencije, Mirkov dolazak u Ameriku je poput praznika. Ameri kroz medije podsjećaju na deset Mirkovih profesionalnih godina, kao i pet godina provedenih pod okriljem Pridea, kada su padala imena poput Silve, Barnetta, Minowe, Yoshide...

Cro Cop, kažu, neće tražiti pozornost niti će kupovati brojne reportere. On je borac i jednostavno se voli boriti, on je ljubazan, samozatajan i odan treningu, poštuje protivnike i želi da izvedbe u ringu govore umjesto njega.

"Ne osjećam pritisak, u dobroj sam formi i spreman za Sancheza. Pogledao sam dvije njegove borbe, radi se o mladom igraču besprijekornog skora koji negdje mora stati. Nikoga ne podcjenjujem. Naročito ne UFC organizaciju. Nitko ne može reći da UFC nema kvalitetne borce, stalno se javljaju nova imena. Takva je priroda ovog posla, to nam drži motivaciju na životu." - kaže Mirko.

Progovorio je i o UFC-ovom prvaku Timu Sylvii, koji se našao na udaru kritika uslijed kukavičkog, defanzivnog pristupa u pobjedama nad Arlovskim i Monsonom.

"On je prvak i zbog toga ga moram poštovati. Nije lako postati prvak u nijednom ringu ili kavezu. Znam iz iskustva. Morao je raditi jače, proliti više znoja  krvi od svojih protivnika i zbog toga je na vrhu. Nitko ga nema pravo osuđivati i jedva čekam da se sretnemo u Oktagonu."

Dođe li do te borbe još ove godine, pišu Amerikanci, bit će to svakako najveći borličaki događaj, ali i prekretnica u karijerama obojice. Hoće li se dogoditi? Sylvia i Randy Couture sastaju se u ožujku, a Cro Cop i Sanchez u ovu subotu. Sve poslije toga ulazi u čiste špekulacije, ali Mirko je u potpunosti spreman.

"Prelazak u UFC za mene je veliki izazov i maksimalno sam motiviran zbog toga." -  dodao je za kraj.

"Na Mirku je veliki pritisak." - dodat će Sanchez. "Dolazi u moje dvorište, navikao sam na borbu u kavezu i to je moja prednost. Mirko je možda najbolji u kickboxingu, ali za ovo treba puno više. Mnogi mi ne daju velike šanse, ali lud sam od želje da izađem na pozornicu. Borbi s Mirkom pristupit ću kao i bilo kojoj drugoj u mojoj karijeri." 

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara