CRO COP

Mirkove najveće pobjede: Sve je počelo u K-1, završilo novim uspješnim revanšom

Mirkove najveće pobjede: Sve je počelo u K-1, završilo novim uspješnim revanšom
Foto: screenshot

MIRKO FILIPOVIĆ u MMA karijeri ostvario je 38 pobjeda uz 11 poraza i dva neodlučena ishoda sa samih početaka. Neke od tih poraza je i "osvetio" u revanšima, poput onog posljednjeg s Royem Nelsonom. A među Cro Copovim "žrtvama" bili su i brojni velikani ovog sporta.

U K-1 debitirao pobjedom protiv francuske legende

Prije nego što se prebacio u MMA, Mirko se bavio karateom, boksom, a zatim i kikboksom, u kojem je bio vrlo uspješan. Prvu borbu imao je daleke 1996., sa samo 22 godine, protiv slavnog Francuza Jeromea Le Bannera, kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi. Tu je počeo njegov put do statusa K-1 legende.

Japanskoj zvijezdi razbio arkadu

U MMA-u se prvi put okušao 2001., također u Japanu, gdje je bio superzvijezda, u organizaciji Pridea. Prvi protivnik bio mu je domaći borac Kazuyuki Fujita koji je dotad u karijeri imao samo jedan poraz. S Cro Copom nije izdržao ni minutu, puknula mu je arkada.

Tko može zaboraviti okršaj protiv gorostasnog Sappa?

Jedan od najimpozantnijih Mirkovih protivnika bio je gorostasni Bob Sapp, ali Filipović je pokazao da veličina nije važna. Lijevom nogom ga je pogodio u jetru, a zatim dokrajčio direktom u glavu.

Slavni high-kick presudio Silvi

Kad je 2006. osvojio naslov u Prideu, na putu je ostvario jednu od najspektakularnijih pobjeda. U polufinalu je svojim slavnim high-kickom nokautirao Brazilca Wanderleija Silvu, kojeg su krvavog i jedva svjesnog iznijeli iz ringa. Ta je Mirkova pobjeda proglašena nokautom godine.

Uzvratio Gonzagi njegovim oružjem

Na početku karijere u UFC-u Mirko je doživio neugodan poraz od Gabriela Gonzage, ali mu je uzvratio 2015. u povratničkoj borbi u istu organizaciju. Dugo je izgledalo kao da će opet biti nemoćan protiv istog protivnika, ali u trećoj ga je rundi pogodio rijetko korištenim oružjem – laktom – kojim je Gonzaga iznenadio njega u prvoj borbi.

Revanš protiv Nelsona za kraj

Mirkova pobjeda nad Royem Nelsonom prije nepuna dva tjedna nije bila spektakularna, naš je borac slavio na bodove, ali svakako je moramo uvrstiti na ovaj popis jer je – posljednja. Kao i Gonzagi, Cro Cop je debeljku uzvratio za poraz u ranoj fazi UFC karijere, ali ovaj put pod okriljem Bellatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara