Mirror: Hrvati upozoravaju - oprostite, ali bit ćemo rasisti

Mirror: Hrvati upozoravaju - oprostite, ali bit ćemo rasisti
"ŠEFOVI hrvatskog nogometa upozorili su sinoć engleske igrače crne boje kože da budu spremni na rasističke ispade hrvatskih navijača", piše britanski Mirror, čiji novinar jednim od šefova smatra i Zorana Cvrka, povjerenika za sigurnost za kojeg kasnije u tekstu kaže da je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (?!).

Zvijezdama poput Colea, Dyera, Campbella i Heskeya navodno je rečeno da očekuju povike mržnje na večerašnjoj utakmici. Isto tako, tvrdi Mirror, u opasnosti je i Wayne Rooney jer će njega Hrvati pokušati isprovocirati kako bi dobio crveni karton.

Hrvatski navijači su, tvrdi Mirror, u susretu Hrvatske i Francuske, Henrya, Vieiru i Silvestera vrijeđali sramotnim povicima, što je navodno i potvrdio šef Hrvatskog nogometnog saveza Zoran Cvrk koji se unaprijed ispričao Englezima za eventualna vrijeđanja na osnovi rasizma.

"Jako malo možemo učiniti da to spriječimo. Neki naši navijači jako su posramili našu zemlju tijekom utakmice s Francuzima", rekao je navodno Cvrk i dodao: "Morate nas shvatiti. Imali smo vrlo tešku prošlost, no to ipak nije isprika."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Cvrk je, piše Mirror, pohvalio Engleski nogometni savez koji je uspio zabraniti poznatim huliganima put u Portugal, ali krivi UEFA-u što Hrvatskoj nije pomogla u prevenciji rasizma i navijačkog nasilja.

Cvrk je, tvrdi Mirror, rekao: "Divimo se engleskom savezu i policiji. Mi smo tražili međunarodnu pomoć, ali nismo dobili podršku".

"Mi smo predstavili Zakon o navijačima, ali nije baš prihvaćen" - navodno je rekao Cvrk i izrazio nadu u pomoć UEFA-e.

Također, Eriksson je mladog napadača Rooneya upozorio da će biti meta verbalnih i fizičkih napada od hrvatskih igrača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara