"Model udruge Naš Hajduk za naplatu članarine je štetan po grad Split"

"Model udruge Naš Hajduk za naplatu članarine je štetan po grad Split"
Foto: Davor Javorović / Pixsell

GRAĐANSKA inicijativa "Bit će Bili što su bili", koju je u srijedu u Splitu osnovala grupa navijača Hajduka koja je nezadovoljna stanjem u klubu, u utorak je priopćila kako je model udruge "Naš Hajduk" za naplatu članarine financijski štetan za Grad Split kao većinskog vlasnika kluba. Također, inicijativa je od gradskih vlasti zatražila zaštitu gradske imovine i njihovo obraćanje Državnom odvjetništvu i Državnoj reviziji.

>>> "Stanje u Hajduku je neodrživo i nepodnošljivo. Želimo promjene!"

"Iskreno se nadamo da ćete poduzeti sve u okviru svojih zakonskih ovlasti i vaše obveze zaštite gradske imovine te da nećete dozvoliti da se gradska imovina dalje obezvrjeđuje kako bi u jednom trenutku nezakonitim modelom bila i oteta od Grada Splita kao vlasnika", navodi se u dopisu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" upućenom Službi za gospodarenje gradskom imovinom.

Ova građanska inicijativa od Službe za zaštitu gradske imovine traži da splitskom gradonačelniku i Gradskom vijeću predloži "da se drže Zakona i vode brigu o zaštiti imovine Grada Splita."

"U slučaju nejasnoća molimo vas da se oko pojašnjenja obratite nadležnom državnom odvjetništvu kao i državnoj reviziji," navodi se u dopisu koji je potpisao predsjednik građanske inicijative "Bit će bili što su bili" Vedran Bukovac.

Kako se navodi u dopisu, model za naplatu članarine nogometnog kluba Hajduk, koji se temelji na ugovoru iz 2015. godine što su ga sklopili nogometni klub Hajduk i udruga Naš Hajduk, "radi financijsku štetu" Gradu Splitu kao većinskom vlasniku kluba.

"Po tom, dobro zamišljenom modelu za udrugu Naš Hajduk, a štetnom za Grad Split, godišnja članarina članova od dana sklapanja ovog Ugovora, a koju je HNK Hajduk pribavio, predstavlja novčana sredstva udruge. Uz to, HNK Hajduk je preuzeo obvezu snositi sve troškove vezane uz ispunjavanje i omogućavanje navedenih prava članova Udruge po kojima se prihodi od godišnjih članarina knjiže kao pozajmica koja će se u jednom trenutku pretvoriti u dionice," objašnjava građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" koja navodi da udruga Naš Hajduk "financijskim sredstvima HNK Hajduka za svoj račun rezervira sredstva za vlasničko restrukturiranje kluba, a za to nemaju dozvolu Gradskog vijeća Grada Splita," navodi se u dopisu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara