"Modrić i Rakitić nisu igrači odluke"

"Modrić i Rakitić nisu igrači odluke"

Foto: Hina

HRVATSKA reprezentacija u nedjelju igra svoju prvu utakmicu na Euru u Francuskoj. Izabranici Ante Čačića pokušavaju stišati euforične najave prema kojima je Hrvatska jedan od glavnih kandidata za zlato. Igrači čvrsto stoje na zemlji, pripremaju se za Tursku, vrlo opasnu reprezentaciju koja je autor natežeg hrvatskog poraza na velikim natjecanjima.

Atmosfera je pozitivna, a igrači iz dana u dan na presicama ističu kako je to zasluga bivšeg trenera Lokomotive, kojeg je na klupu reprezentacije instalirao Zdravko Mamić.

"Ante je napravio dobar posao oko atmosfere", rekao je Igor Tudor, stručni komentator HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Način na koji je Čačić izabran, to je bespredmetno objašnjavati. Međutim, on je čovjek koji ima socijalnu inteligenciju, iskustvo. Bitno je da od ovih igrača napravi pravu momčad na terenu. To je njegov najveći ispit. On od igrača mora izvući najbolje", dodao je Joško Jeličić.

Igrači prevage

Hrvatska javnost od reprezentacije očekuje minimalno prolazak skupine. Ipak se to očekuje od ekipe u kojoj igraju vrhunski igrači poput Luke Modrića i Ivana Rakitića.

"Ali mi moramo biti realni, oni nisu igrači odluke. Oni su igrači prevage. Rakitić i Modrić se moraju prilagoditi drugačije sustavu od onog u njihovim klubovima. Ne smijemo imati nerealna očekivanja", zaključio je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara