Modrić je napravio nemoguće - prekinuo je najmoćniju dominaciju u povijesti

Modrić je napravio nemoguće - prekinuo je najmoćniju dominaciju u povijesti
Foto: Guliver Image/Getty Images

U POVIJESTI nogometa nikad nije postojala takva dominacija kakvu je večeras prekinuo Luka Modrić. Cristiano Ronaldo i Lionel Messi ne samo što su obilježili cijelu jednu epohu svjetskog nogometa već su monopolizirali sve individualne nagrade koje postoje. Prije 11 godina legendarni Brazilac Kaka svojom magičnom igrom vodio je Milan do naslova Lige prvaka, a bilo je to vrijeme kad su se portugalski stroj za golove i argentinski džepni predator tek uspinjali na svjetskoj pozornici. Od tada Ronaldu je jedina prava konkurencija bio Messi, a Messiju Ronaldo. Sve do večeras.

Jasno, ponekad te nagrade i nisu bile posve zaslužene. Nitko nas ne može razuvjeriti da u pohodima Španjolske na dvije titule europskog i jednu svjetskog prvaka priznanje za najboljeg nisu zaslužili Xavi ili Iniesta. Koji su pri tome bili srce i duša iste one Barcelone koja je Messiju bila platforma za sve te silne nagrade jer s reprezentacijom Argentine nikad nije došao do vrha. Ili Francuz Ribery 2013. koji je vodio Bayern do Lige prvaka. Ili možda čak Wesley Sneijder, koji je bio ključan igrač Mourinhovog šampionskog Intera 2010. i igrač koji je Nizozemsku odvukao u finale SP-a iste godine. Međutim, oni nisu bili marketinški dovoljno jaki. Odnosno, iza Portugalca i Argentinca stajala je zastrašujuća PR mašinerija koja nije dopuštala da se dogode neočekivani incidenti.

Sve do večeras kad je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije prekinuo najveću dominaciju u povijesti sporta. Ova nagrada Luki Modriću velika je pobjeda njega osobno, ali i još veća pobjeda nogometa kao najpopularnijeg sporta na svijetu. 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara