LUKA MODRIĆ

Modrić je odbio Realovu ponudu, Inter mu nudi 25 milijuna eura više

Modrić je odbio Realovu ponudu, Inter mu nudi 25 milijuna eura više
Foto: EPA

"MOJ cilj i velika želja je završiti karijeru u Realu. To bi bilo idealno", poručio je Luka Modrić nakon što je početkom mjeseca izabran za najboljeg nogometaša svijeta.

Ali Telemadrid, koji je otkrio da je Modrić odbio Realovu ponudu za produljenjem ugovora nezadovoljan povišicom, donosi nove vijesti oko budućnosti osvajača Zlatne lopte za 2018. 

Modrić je ušao u završni dio karijere što se tiče vrhunskog nogometa, pa mu Real nudi "samo" osam milijuna eura godišnje

Modrić ugovor s Realom ima do 2020. godine, po kojem godišnje zarađuje šest i pol milijuna eura godišnje. Klub mu je ponudio povišicu na osam milijuna eura godišnje i ugovor do 2021. Ali, playmaker prvaka Europe je to odbio. 

U Realu su svjesni da je Modrić s 33. rođendanom, koji je proslavio prije tri mjeseca, ušao u završni dio karijere što se tiče vrhunskog nogometa, a to se vidi po njegovim igrama ove sezone. Ako se do kraja sezone Modrić i Real ne dogovore, madridski klub prodat će ga da 2020. godine ne bi otišao bez odštete.

Inter nudi značajno više od Reala i odlazak Sammirovim stopama

Modrić je dakle odlučio čekati bolju Realovu ili ponudu nekog drugog kluba. Spomenuti izvor, televizija iz glavnog grada Španjolske, otkriva da je ona došla od kluba koji dugo i neskriveno želi Modrića. 

Inter mu je ponudio značajno više od Reala - 10 milijuna eura godišnje i ugovor na dvije sezone. Osim toga, Inter mu po isteku ovog ugovora jamči još jedan dvogodišnji, težak najmanje 20 milijuna eura. I to u Kini. Modrić bi s 35 godine dobio zlatni zadnji ugovor karijere s Jiangsuom, čiji vlasnik je Suning Holdings Group, ista tvrtka koja je vlasnik Intera. U tom kineskom klubu inače je igrao i Sammir, Modrićev "nasljednik" u Dinamu. Telemadrid ističe da Modrić ozbiljno razmatra Interovu novu ponudu, ali da će ipak dati priliku Realu da se vrati s boljom ponudom. 

Sportski direktor Intera: Zašto ne bismo sanjali?

Interov sportski direktor Piero Ausilio komentirao je novi razvoj događaja oko najveće želje Nerazzurra: "Zašto ne bismo sanjali? Neskriveno želimo Modrića i zašto ne bismo pokušali opet dovesti ga. Mnogi će reći da je to nemoguće, ali danas se u nogometu nikad ne može reći nikad."

Podsjećamo, ljetos se činilo sigurnim da je finale LP-a 2018. Modrićev posljednji meč za taj klub. Modrić je naime zadnjih desetak dana senzacionalno postao najveća zvijezda prijelaznog roka, i to ne zaslugom maštovitih novinara koji u vrijeme ljetne tržnice često izmišljaju i neutemeljeno špekuliraju o tome gdje odlaze slavni nogometaši.

Interov ljetni napad na Modrića bio je prva priča prijelaznog roka

Playmaker je sam ultimativno tražio odlazak iz Reala u kojem je za šest godina osvojio sve, i to kao ključni igrač. Pravdao se željom za novim izazovom pred kraj karijere, ali činjenica je da mu je Inter jamčio značajnu povišicu u odnosu na plaću koju ima u Realu, kao i duljinu ugovora koja se inače ne nudi nogometašima u jeseni karijere.

Konkretno, Modrić u Realu ima ugovor do 2020. i šest i pol milijuna eura godišnje, a Inter mu je nudio 10 milijuna godišnje do 2022. i onda još dvije godine jednako raskošne gaže u Kini za Jiangsu Suning, klub korporacije čije je vlasništvo i Inter. 

Modrić je već tražio od Reala da ga pusti u Milano, ali Perez nije htio

Modrić se kasnije vratio u Madrid s godišnjeg odmora, ali samo kako bi na sastanku s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom zatražio transfer uz razumnu odštetu. Ali, Perez je odbio sastanak i javno mu poručio da može otići, ali za 750 milijuna eura, koliko iznosi klauzula u njegovom ugovoru. Realova hrvatska legenda nije popuštala, nego je sa zastupnicima Vladom Lemićem i Predragom Mijatovićem tražila novi sastanak i odlazak.

Ipak, došlo je do velikog i neočekivanog preokreta; Modrić je prihvatio poboljšanje ugovora i ostanak u Realu, nakon što mu je klub iz kojeg je očajnički pokušavao otići ponudio manje od Intera.

Ali sada dolazi do novog preokreta i Interovog povratka u priču. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara