MODRIĆI SASLUŠANI ZBOG UTAJE POREZA Odbili reći jesu li se nagodili

MODRIĆI SASLUŠANI ZBOG UTAJE POREZA Odbili reći jesu li se nagodili

Foto: Hina

ŠPANJOLSKI istražni sudac Gonzalo Salgado odlučio je danas nastaviti istragu kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i njegove supruge Vanje optuženih u Španjolskoj za utaju 870.728 eura poreza.

Gonzalo je na sudu u mjestu Alcobendas, 15 kilometara sjeverno od Madrida, saslušao Modriće. Oni su odgovarali na pitanja vezana za otvaranje tvrtke Ivano S.A.R.L. u Luksemburgu za koju španjolsko državno odvjetništvo tvrdi da je služila za izbjegavanje plaćanja poreza u Španjolskoj te da nema zaposlenika i materijalnih stvari za upravljanje Modrićevim imidžem.
 
Modrić nije prijavio prihod od sponzorskih ugovora u poreznoj prijavi za 2013. i 2014. godinu. Španjolske novine El Mundo, pozivajući se na neimenovani izvor iz porezne uprave, navele su utorak ujutro kako su se Modrići odlučili nagoditi pa uplatili 1 milijun eura poreznoj upravi. Taj iznos bi odgovarao traženom iznosu od 870.728 eura uz kamate, ali tu informaciju nisu potvrdili ni državno odvjetništvo niti sud.
Modrići su nakon toga došli na sud u pratnji svog odvjetnika i zaštitara Real Madrida. Izlazeći sa suda odbili su odgovoriti žele li se nagoditi s odvjetništvom i je li točno da su uplatili novac poreznoj upravi. Modrićev odvjetnik José Antonio Choclan također je odbio dati izjavu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istražni sudac je, međutim, odlučio nastaviti istragu vezanu za 32-godišnjeg nogometaša Real Madrida i njegove tri godine starije supruge. U optužnici državnog odvjetništva stoji da je policija otkrila račun, depozit ili financijski proizvoda na Otoku Man koji glasi na Luku Modrića. Ta financijska pozicija je nepoznata španjolskoj poreznoj upravi pa, dok se ne razriješi taj dio optužnice, nema sporazuma s državnim odvjetništvom.
 
Modrić je u kolovozu 2012. godine potpisao ugovor s Real Madridom čime je postao porezni obveznik u Španjolskoj.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara