Mokra Kolinda ukrala šou: Izljubila sve, od Pogbe do trofeja SP-a

Mokra Kolinda ukrala šou: Izljubila sve, od Pogbe do trofeja SP-a
Foto: EPA

SERIJSKA GRLITELJICA i ljubiteljica mladih, polugolih i znojnih nogometaša na SP-u nije mogla dopustiti da finale prođe bez njenog doprinosa. 

Kolinda Grabar-Kitarović jedva je dočekala promjenu protokola, prema kojoj dužnosnici iz lože nakon finala medalje i trofeje nogometašima dolaze predavati na teren, umjesto da se ovi s terena penju u ložu.

Nasmijana i oduševljena kao da je Hrvatska osvojila SP prošetala je do centra moskovskog stadiona zajedno s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i tada je krenuo njen šou.

Svi nogometaši, kako hrvatski tako i francuski, koji su upravo postali prvaci svijeta, pa predsjednik jedne od najvažnijih zemalja svijeta i svemoćni vladar jedne od nekoliko svjetskih velesila postali su statisti u Kolindinoj predstavi.

Glavna fotografija najbolje opisuje kako ga je ukrala osvajačima svjetskog naslova, ali ne bismo pogriješili da smo na vrh teksta stavili bilo koju od onih koje slijede u galeriji. 

Kao što vidite, lako što je Kolinda izgrlila i izljubila sve hrvatske nogometaše i izbornika, to joj se čak i može oprostiti, po zapovjednoj odgovornosti. Ali najblaže je rečeno čudno što je to radila tako oduševljena i euforična, kao da je Hrvatska upravo pobijedila, iako je na igračima bilo očito da im je poraz teško pao i da neposredno nakon bolnog pada u utakmici za zlato nisu sretni srebrom. 

Ovaj video pokazuje razliku u čestitanju između ledenog Putina i vrele Kolinde:

Međutim, bizarne scene uslijedile su kada je bio red čestitati pobjednicima i osvajačima, francuskim nogometašima. Kolinda njima nije čestitala pristojno, ali distancirano, kao što nalaže protokol. 

Ne, Kolinda se i prema njima odnosila kao "Kraljica Majka Balkana", kako joj tepaju na ovim prostorima. I sve Francuze je izgrlila i izljubila, a nakon što se u loži izljubila i s njihovim premijerom, na terenu ga je pokroviteljski lupkala po glavi.

Vrhunci njenog novog i za sada nedoživljenog performansa bili su kada je doslovce ščepala Paula Pogbu i njeno bacanje na trofej prvaka svijeta, te ljubljenje istog. 

Jedan od najboljih igrača Francuske u pohodu na svjetsko zlato mislio je da će se izvući samo stiskom ruke. Ali ne, nije bilo bijega iz Kolindinog zagrljaja. Povukla ga je svom snagom i prigrlila, kao i sve one koji su ispred nje prošli prije i poslije njega. 

I kada smo mislili da smo vidjeli sve, Kolinda je to što ispred nje prolazi predsjednik FIFA-e Gianni Infantino iskoristila za to da se doslovno baci na trofej pobjednika SP-a, primi ga s obje ruke i stane ga ljubiti.

 

Bizarnosti Kolindinog pothvata doprinosilo je što je cijelo vrijeme bila euforično nasmijana, žvakala je žvakaću gumu, a kiša koja je sve jače padala potpuno ju je smočila i oprala joj trepavice. 

Na kraju je, kako svjedoči fotografija na vrhu, razumljivo, ispraćena s terena. Jer već je prijetila opasnost da zasjeni i slavlje Francuza koje je upravo krenulo. 

Ovaj gospodin svakako misli da je u tome uspjela:

Hrvatska na kraju nije uspjela pobijediti u finalu SP-a u koje se senzacionalno plasirala, ali Kolinda je zato neosporna pobjednica:

Nevjerojatna snimka zagrebačkog trga iz zraka

Oduševljeni navijači: Vi ste za nas prvaci!

Ovako se slavilo diljem Hrvatske

Slaven Bilić je za Index prokomentirao finale

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara