Pogledajte prekid u saboru zbog Mamića, Kolinde i izbora u nogometnom savezu

Pogledajte prekid u saboru zbog Mamića, Kolinde i izbora u nogometnom savezu

Foto: Hina

NAJAVLJENI izbori za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza bili su tema i u Hrvatskom saboru.

> Jednim govorom Mamić je skrojio izbore u HNS-u

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u saboru je tražio stanku zbog izbora u HNS-u, koji su najavljeni za 22. prosinca. Davor Šuker raspisao je izbore samo tri dana nakon što je drugi šef Saveza Damir Vrbanović rekao da se izbori neće održati ove godine. Odluku je Šuker donio nakon što su se u medijima istaknula dva moguća protukandidata, HDZ-ovac Marijan Kustić i nekadašnji reprezentativac Dario Šimić.

"Kako na suđenju gospodinu Mamiću stvari za njega ne stoje baš najbolje i kako bi onemogućili da se oporba okupljena oko Darija Šimića organizira, Šuker i Mamić te njihovi pokrovitelji iz HDZ-a brže bolje organiziraju izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza. HDZ je trebao imati čak dva kandidata, kako im nogometna krava muzara ne bi pobjegla iz dvorišta", rekao je Petrov u svom izlaganju. Dodao je da je kandidat za predsjednika trebao biti i saborski zastupnik Marijan Kustić te konstatirao kako je očito da je Mamićev utjecaj u HDZ-u "i dalje jak, iako više ne organizira rođendane".

"Ako je, kažu pametni ljudi, nogomet ogledalo društva, onda naš nogomet sa stotinama teških afera i strašnim kriminalom, sjajno ocrtava društvo koje je stvorila vladavina dosadašnjih političara. Tvrde kako su se promijenili, kako je sve lege artis i kako predano rade na boljitku naše domovine i sprječavanju odlaska desetina tisuća ljudi u najboljim godinama. A onda baciš pogled na nogomet i sve ti postane kristalno jasno, čak i ako inače nije. Nogomet je ocrtavao i Agrokor i sve druge afere jer je nogomet, sviđalo nam se to ili ne, pod većim povećalom javnosti od gospodarstva", dodao je Petrov.

"Tražimo i apeliramo i na sportsku i političku elitu da ne uništavaju nogomet i druge sportove zbog nečijih partikularnih interesa. Sjetite se da biste morali biti uzor djeci i mladima i da sport postoji zbog zdravog natjecanja, zdravog tijela i duha" zaključio je Petrov svoje izlaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara