Lige Petice

Mourinha razljutili: "Jesam li se svađao s Modrićem?"

Mourinha razljutili: "Jesam li se svađao s Modrićem?"
Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSE MOURINHO odgovorio je na kritike da je s većinom igrača u Manchester Unitedu imao loš odnos, a posebno s najskupljim Unitedovim igračem svih vremena Paulom Pogbom.

"Jesam li se svađao s Lukom Modrićem? Ne. Jesam li se svađao s Javierom Zanettijem? Ne. Jesam li se svađao s Marcom Materazzijem? Ne. Jesam li se svađao s Frankom Lampardom? Ne. Jesam li se svađao s Nemanjom Matićem? Ne. Mogao bih ovdje sjediti i navoditi primjere dva sata kada su u pitanju igrači s kojima nisam imao nikakvih problema. Evo i Willian... Jesam li se svađao s njim? Ne. A zašto nisam?" postavio je Mourinho pitanje svima u studiju beIN Sporta.

"U današnje vrijeme u procesu edukacije menadžer ne smije biti sam. To vam je kao u obitelji. Ako je otac taj koji stalno educira dijete, ono će na kraju voljeti majku, a neće voljeti oca", pokušao je Mourinho objasniti zašto ga Pogba ne voli.

Odbio tri ponude i kritizirao United

Portugalski trener je u istom razgovoru otkrio da je odbio tri ponude nakon što je dobio otkaz u Unitedu.

"Volio bih otići u klub u kojem bih imao identične uvjete kao Jürgen Klopp i Josep Guardiola. Već sam odbio tri kluba jer se uvjeti nisu poistovjećivali s mojim vizijama", otkrio je Jose Mourinho u intervjuu za beIN Sport, sportsku televizijsku kuću u kojoj obnaša ulogu stručnog komentatora.

Prozvao je Manchester United. Pojadao se kako nije imao podršku kakvu danas u Manchester Cityju i Liverpoolu uživaju Josep Guardiola i Jürgen Klopp.

"Guardiola u prvoj sezoni nije bio prvak. U drugoj sezoni donosio je sjajne odluke, odluke koje je klupska uprava podržavala. Istog ljeta prodao je četiri beka i kupio četiri stopera. Koliko je bilo igrača u Liverpoolu prije negoli je došao Klopp? Ako ste menadžer i u stanju odabrati igrače koji će slijediti vašu ideju, to je jedna stvar. Druga je stvar ako to niste u stanju", naglasio je i poručio kako menadžerska titula više nije značajna kao nekoć.

"Prošlo je vrijeme kada je menadžer bio svemoćan. U pregovorima s potencijalnim zainteresiranim klubovima inzistirat ću na strukturi. Za uspjeh je potrebna struktura. Budžet je važan, ali ne kao struktura."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara