Mourinho predstavljen navijačima Intera: Ja sam veliki trener!

JOSE MOURINHO govorio je na vrlo dobrom talijanskom za vrijeme novinarske konferencije u Interovu trening kampu. Izazvao je nezapamćenu gužvu.

Inter je novog trenera svojih nogometaša javnosti predstavio u Appiano Gentileu, mjestašcu 35 kilometara od Milana, gdje se nalazi klupski kamp.

Portugalac je govorio na talijanskom jeziku, kojega je učio proteklih pet mjeseci, a odbio je odgovoriti na pitanje portugalskog novinara koji mu ga je postavio na materinjem jeziku.

"Neću govoriti portugalski, jer tada ne bih usavršavao svoj talijanski", rekao je Portugalac.

Ovaj put nije izjavio da je poseban, kao što je učinio kad je dolazio na Stamford Bridge.

"Ne mislim da sam poseban. Poseban je klub u koji dolazim. Mislim da sam veliki trener, međutim poseban ne želim biti. Osim po strasti kojom pristupam poslu za koji sam plaćen", rekao je i zatim dodao:

"Oduvijek sam želio raditi u velikom talijanskom klubu i iznimno sam zahvalan gospodi Morattiju i Branci, koji su mi to omogućili. Ovo je vrlo važan izazov u mojoj karijeri. Nadam se da će vama biti jednako ugodno družiti se sa mnom kao što će meni biti s vama."

Mourinhov je dolazak izazvao nezapamćeno zanimanje u Italiji. Stigao je u 10.40, pedeset minuta uoči početka press-konferencije, u autu sa zasjenjenim staklima. U salu za sastanke natiskale su se stotine novinara i mladih igrača milanskog kluba, dok su pred vratima skandirale desetine navijača.

"Također, želim demantirati da sam tražio veliki broj pojačanja od predsjednika. Revolucionarnih promjena neće biti. Doći će možda jedan ili dva nova igrača, najviše tri", za kraj će Mourinho.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara