Mourinho znalački "razgolitio" Wengera

Mourinho znalački "razgolitio" Wengera

IAKO nisu rivali već pola godine, Mourinho nije propustio priliku za nekoliko niskih udaraca prema Topnicima i njihovu treneru Arsenu Wengeru.

"Arsenal je unikatan klub, zaista. Zamislite, njihov trener već godinama nije osvojio naslov, nijedan trofej, a svima je idol i svi ga uzdižu do nebesa. Stvarno mi nije jasno kako je to uspio", rekao je Mourinho.

Kako Arsenal uvijek forsira mlade, kaže Mourinho, nikada nema presinga.

"Mislim da ipak znam što je razlog. Wenger svake godine pronađe i uvali nekoliko mladića u prvu momčad, tako da pod opaskom da su još premladi, nikada nema pritisak rezultata i očekivanja", ističe Mourinho.

Portugalski strateg kaže da Wenger ipak nije onaj za koga se smatra.

"Ne može se reći da Wenger stvara mlade talentirane igrače. On samo uzme bisere iz raznoraznih sredina i izbrusi ih u prekrasnoj i mirnoj atmosferi koju si je napravio, bez pritisaka i svugdje očekivanih rezultatskih imperativa", spremno će Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, Mourinho je ukazao na situaciju na Stamford Bridgeu.

"U Chelseaju, koji je osvojio pet trofeja u posljednje tri godine, nema ni približnog zadovoljstva, a Abramovič je stalno pod nekakvim presingom i lošom klimom. I onda je Wenger vizionar, a mi smo ostali nitko i ništa, ma dajte molim vas", rekao je Mourinho.

Portugalac je za kraj dodao kako na ljeto namjerava u Španjolsku ili Italiju, gdje će voditi jedan jaki klub, dok nakon toga planira povratak na Otok, od kojega mu sada treba malo odmora.

Kao krajnji cilj u karijeri, Mourinho je naveo preuzimanje portugalske reprezentacije.

V.B.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara