GIMNASTIKA

Možnik na Trgu u Zagrebu završava karijeru: "Podržite me za Europski parlament"

Možnik na Trgu u Zagrebu završava karijeru: "Podržite me za Europski parlament"

MARIJO MUŽNIK u četvrtak na Trgu bana Josipa Jelačića (od 19 do 21 sat) završava sportsku karijeru. Hrvatski gimnastičar, koji je osvajao srebro 2012. i zlato u Montpellieru 2015. na Europskom prvenstvu, a godinu ranije stigao do bronce na Svjetskom prvenstvu u Nannigu te srebra u Mersinu 2013., povlači se u 32. godini.

Na Trgu u Zagrebu održat će se u tu čast košarkaški turnir, kao i koncert Tonyja Cetinskog. 
 
"Sportsku karijeru u gimnastici započeo sam 1993. godine u Zagrebačkom tjelovježbenom društvu "Hrvatski sokol", za koji sam nastupao do danas. Nakon višeboja 2004. godine specijalizirao sam se za disciplinu preča na kojoj sam postigao sljedeće uspjehe: Prvak Europe (2015.); Bronca na Svjetskom prvenstvu (2014.); Viceprvak Europe (2012); Ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2010., 2013. i 2014.); 19 medalja na turnirima Svjetskog kupa (2007.-2016.); Element "Možnik" upisan u FIG Bodovni pravilnik (2007.) 
 
Od 2012. godine radim na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam lani doktorirao i gdje stojim na raspolaganju svim sportašima i sportskim djelatnicima. 
 
S obzirom na završetak sportske karijere, još jedan povod ovog druženja je da se svim sportašima i sportskim djelatnicima predstavim kao kandidat za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja. Gradonačelnik me uvrstio na svoju listu kao nestranačkog kandidata za Europski parlament, a zanimljivo je da sam jedini kandidat vrhunski sportaš u RH te tek jedan od nekoliko kandidata sportaša u cijeloj Europi. 
 
Kao što svi znamo, prostora za unaprjeđenje sporta i standarda života mladih ljudi u RH ima puno, a da bi se to postiglo treba imati ljude iz područja u kojima želimo djelovati u svim tijelima koja utječu i odlučuju o usmjeravanju i poticanju razvoja pojedinih zemalja. Kao sportaš naučio sam nositi se s raznim sportskim i životnim izazovima te smatram da sam sposoban i kompetentan u Europskom parlamentu djelovati u području sporta i mladih ljudi. 
 
Iz navedenih razloga, kao što ste me podržavali u sportskim uspjesima nadam se da ćete me podržati i na ovom natjecanju za Europski parlament te Vas stoga molim da informirate svoju obitelj, prijatelje, kolege i poznanike - prije svega sportaše i sportske djelatnike da na ovim izborima, 26. svibnja mogu glasati za sport! 
 
Hvala puno još jednom svima na dosadašnjoj podršci koju sam imao tijekom sportske karijere i vidimo/družimo se 23. svibnja na Trgu!" zaključio je u priopćenju Možnik 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara