Mrave vode Bajramović i Erjavec, a bivši trener Pavličević postaje sportski direktor?

"ZAGREB ima jako dobre igrače, no nema rezultata. Novi treneri nemaju puno vremena, moramo početi pobjeđivati i to već ovoga vikenda".

KK Zagreb će ubuduće voditi Denis Bajramović i Mladen Erjavec kojima Uprava kluba nije dala puno vremena. Hitno očekuju bolje rezultate, a ako ih ne bude, vrlo će brzo pribjeći nekom novom trenerskom rješenju.

Nakon sjednice Upravnog odbora KK Zagreb, trener Željko Pavličević je podnio ostavku na tu dužnost zbog serije loših rezultata i posljednjeg mjesta u NLB ligi. Vođenje momčadi preuzimaju Denis Bajramović i Mladen Erjavec koji je do sada bio pomoćni trener. Mravi su u teškoj poziciji, nitko se u klubu nije nadao da će biti na zadnjem mjestu.

"Zagreb je imao rezultate koji su bili ispod očekivanje ovoga kluba, a za to su najodgovorniji trener i igrači. Vidjet ćemo što će nova postava napraviti, nadamo se da će uspjeti. Uvjereni smo da mogu uskoro doći do boljih rezultata. Nismo razmišljali o Zmagi Sagadinu o kojemu se govori u medijima, niti smo s njim pregovarali. Gledajte, on je već jako star čovjek, ne može on s ovim mladima dečkima. Vjerujemo kako se možemo kvalitetno nositi sa svima te za sada nećemo tražiti nove igrače", rekao je predsjednik KK Zagreb Davor Jelavić.

"Predstoji nam borba za ostanak u ligi"

Ipak, realnost je borba za ostanak u NLB ligi. Predsjednik kluba je svjestan da situacija nije nimalo blistava.

"Bit ćemo zadovoljni ako ostanemo u ligi. Na početku sezone smo se nadali mjestu među prvih osam, ali je sada realno teško to očekivati. Možda kasnije, ako nas krenu rezultati."

Član Upravnog odbora KK Zagreb Darko Petričević govorio je o očekivanjima u prvim susretima koje će klub imati pod novim vodstvom.

"Mi smo nezadovoljni sadašnjom pozicijom. Od novog vodstva očekujemo puno dobrog rada. Imamo dobru momčad koja je dobro izbalansirana, no isto tako sudjelujemo u puno natjecanja. Novi treneri nemaju puno vremena, od njih očekujemo rezultate. Kada se momčad digne na razinu od recimo 80, 85 posto, onda možemo vidjeti treba li nešto mijenjati u kadrovskoj križaljci. Za sada je momčad u lošem stanju i to hitno treba mijenjati. Očekujemo puno bolju poziciju u NLB ligi", rekao je Petričević.

Bajramović prvi trener, Erjavec pomoćnik

A za novog prvog trenera postavljen je Denis Bajramović koji je u klub pristigao u siječnju. Bajramović je prošle sezone bio u ljubljanskoj Olimpiji, a prije je trenirao Konavle i Šibenik.

"Od prvog sam mjeseca u Zagrebu, smatram da se radi o dobroj momčadi koja nema rezultate. Mi to moramo pod hitno promijeniti, po mogućnosti već idućega vikenda kada igramo s Krkom. Pobjeda je imperativ, a primarni zadaci na kojima moramo raditi su u defenzivnom segmentu. Dečki nisu zaboravili igrati košarku, radi se o dobrim igračima, ali nitko nam neće ništa darovati. Moramo igrati čvrstu i organiziranu obranu, to je prioritet", rekao je prvi trener Mrava Denis Bajramović, koji momčad zapravo ravnopravno vodi s Mladenom Erjavecm koji će i dalje biti pomoćnik, kao što je bio pod Željkom Pavličevićem. Erjavec je pokušao objasniti zašto je Zagreb ove sezone igrao tako loše.

"Očekivanja su bila dosta visoka prije početka sezone, a uslijed loših rezultata kod igrača se stvorila konfuzija. Bitna nam je kolektivna igra u obrani i u napadu, čega trenutno nema. Mi smo izgubili posljednje utakmice zato što je sve riješavano na individualnoj razini, a tako se ne može doći do rezultata", ističe Erjavec.

Pavličević postaje sportski direktor ili je rekao konačno zbogom Mravima?

Što se igračkog kadra tiče, svi su više manje zdravi osim Vedrana Morovića koji se pomalo vraća u stopostotnu formu.

Treba dodati kako su se pojavile špekulacije da će Željko Pavličević, sada već bivši trener, preuzeto mjesto sportskog direktora u klubu, no predsjednik kluba je rekao da je to prvenstveno njegova odluka.

"On se mora dobro odmoriti, razmisliti što dalje želi, a nakon toga možemo o svemu razgovarati. Do sada je naš razgovor bio dogovor, no mi ne možemo njega čekati, moramo ići dalje", zaključio je direktor Mrava Davor Jelavić.

Pavličević je ranije istaknuo kako je Zagreb imao težak raspored i da su možda u minusu jednu pobjedu, no da je došlo do zasićenja zbog loših rezultata, ali i nekih drugih stvari koje nisu bile dobre. 

M.Š.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara