TRANSFERI

Mundo Deportivo: Raiola uzima Barceloni najvećeg talenta La Masije od Messija

Mundo Deportivo: Raiola uzima Barceloni najvećeg talenta La Masije od Messija
Foto: Instagram/XaviSimons

XAVI SIMONS, 16-godišnji nizozemski wunderkind, napustio je Barcelonu i ostavio sve navijače Blaugrane u laganom šoku.

Već godinama Simonsu tepaju da je najveći talent Barcelone nakon Lionela Messija, a svi su ga vidjeli kao novog Xavija u momčadi katalonskog giganta.

Tinejdžer uz nizozemsku ima i španjolsku putovnicu pa je bio i u kombinacijama za španjolsku odabranu vrstu, ali je nešto u odnosu čelnika akademije čuvene La Masije i samog igrača puklo pa je ovaj odlučio potražiti novu sredinu.

Po svemu sudeći, to će biti Paris Saint-Germain. Francuski prvak spreman je pružiti šansu 16-godišnjaku i u prvoj momčadi, javlja Mundo Deportivo.

Madridski list naveo je i nekoliko razloga zbog kojih je Simons odlučio napustiti Barcinu akademiju. Prije svega, nisu ga više smatrali prvim projektom La Masije, klub mu je nudio samo 100 tisuća eura godišnje plaće i prekasno su počeli pregovarati oko novog ugovora, tek potkraj sezone.

Barcelona u prvi plan gura drugog talenta, Ilaixa Moribu s kojim će produljiti ugovor, a ništa od navedenog nije se svidjelo Minu Raioli, kontroverznom menadžeru koji zastupa mladog Xavija, a koji je već navodno u Parizu, gdje pregovara oko transfera svog klijenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara