Mutu našao rješenje: Dio novca daje u humanitarne svrhe

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ADRIAN MUTU obratio se javnosti zbog neugodne situacije u kojoj se našao. Rumunjski nogometaš mora platiti više od 17 milijuna eura odštete nekadašnjem klubu Chelseaju s kojim je 2004. raskinuo ugovor jer je bio pozitivan na kokain.

Sadašnji 30-godišnji napadač Fiorentine već je nekoliko puta ponovio da ne može platiti iznos koji je odredila Međunarodna nogometna federacije (FIFA), a ukoliko to ne učini londonski bi klub mogao tražiti da mu se zabrani profesionalno bavljenje nogometom.

Očajni Mutu je u utorak posredstvom talijanske novinske agencije ANSA poslao otvoreno pismo FIFA-i, njezinom predsjedniku Seppu Blatteru i Chelseaju.

“Pišem ovo pismo u vezi sa 17.183.990 eura koliko moram platiti. Neću sada pričati o razlozima koji su doveli do ovakve presude i o mojoj namjeri da nastavim borbu za zaštiti svojih prava kao nogometaša ako to bude potrebno. Ne mogu platiti toliki iznos, nitko u mojoj situaciji to ne bi mogao”, prenosi Sky Sports Italia dio pisma u kojem je Mutu predložio da umjesto odštete uplati nedefiniranu svotu novca u humanitarne svrhe organizaciji koju odredi Chelsea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara