N. Kovač: Brazil je najgore što nas je moglo "potrefiti"

ŽDRIJEB skupina za SP 2006. u Njemačkoj koji se održao sinoć u Leipzigu komentirali su hrvatski nogometni reprezentativci. Niko Kovač smatra da ćemo biti drugi, te da bi s Brazilcima radije igrao na početku nego na kraju natjecanja.

"Brazil je najgore što nas je moglo "potrefiti".. Sve je teško, i ti Australci su nezgodni, Japanci idu kao kamikaze. Srećom ni Hrvatska nije bilo tko" - kazao je Niko Kovač, kapetan hrvatske reprezentacije za Sportske novosti.

Podsjetimo, Hrvatskoj je u vrlo teškoj skupini F s peterostrukim svjetskim prvacima, reprezentacijom Brazila, te s reprezentacijama Japana i Australije.

S obzirom na iskustvo iz Francuske, Niko vjeruje da će naša momčad pobijediti Japance, te da će biti druga u skupini. Zaključuje da situacija nije jednostavna, ali da se treba pomiriti sa sudbinom.

Josip Šimunić kaže da skupina nije mogla biti bolja i uvjeren je da prolazimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo najmanje drugi. Pa što ako moramo na Brazil. Tih 90 minuta bit će veće opterećenje za njih. Uvijek drhtim kada svira hrvatska himna, jasno da ću se posebno osjećati kada bude svirala i australska. Ali ja sam izabrao i zna se za koga ginem" - optimističan je Šimunić.

Dadi Prši je skupina ok i drži da treba "pucati" na drugo mjesto. Sviđa mu se što je utakmica s Brazilom na početku, jer će kasnije biti spremniji za borbu s objektivno slabijim protivnicima. Nezgodno je što protivnici dolaze s tri strane svijeta i njeguju različite stilove igre, kaže Pršo.

Vratar reprezentacije Tomislav Butina nije previše zadovoljan. Priželjkivao je da ne igramo s Brazilom i Argentinom, ali Brazil se "dogodio". Australce i Japance drži opasnim jer enormno trče, vrlo su organizirani i disciplinirani.

Marko Babić smatra da naša reprezentacija nije upala ni među najteže ni među najlakše. Kaže da se ne treba plašiti jer Brazilci nisu svemirci, te da u utakmici oni mogu izgubiti štošta, a Hrvati ne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara