KRIMINAL U SPORTU

Na Maksimiru osvanule morbidne poruke Zdravku Mamiću: "Popij otrov pi*ko!"

Na Maksimiru osvanule morbidne poruke Zdravku Mamiću: "Popij otrov pi*ko!"
Foto: Index

DINAMOVE blagajne na kojima se ispod zapadne tribine Maksimira prodaju ulaznice, osvanule su išarane porukama Zdravku Mamiću. 

"Ispuni obećanje", "Popij otrov pičko!" i prekriženo "ZM" ispisano je po objektu kod Dinamovog stadiona.

To su aluzije na poruke Mamića starijeg da će u slučaju ako ga Bosna i Hercegovina izruči Hrvatskoj, izvršiti samoubojstvo. I to onako kako je to u haškom sudu napravio general Slobodan Praljak.

Podsjećamo, Mamić stariji godinu dana je u bijegu u Međugorju. Nakon što je nepravomoćno proglašen krivim zato što je Dinamo oštetio za 116 milijuna kuna, a državu za 12 milijuna kuna i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest i pol godina, pobjegao je u BiH.

Povratak Zorana, brata gazde kluba, u Dinamo na mjesto sportskog direktora, razbjesnio je navijače.

Jer riječ je o čovjeku koji je u spomenutom sudskom procesu također nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 11 mjeseci jer je teško oštetio Dinamo.

Također, prije mjesec dana potvrđena je i druga optužnica protiv braće Mamić, kojom ih se tereti da su Dinamo oštetili za još više nego u prvoj - 200 milijuna kuna. 

Ta optužnica aktualizirala je eventualno izručenje Zdravka Mamića u Hrvatsku, a povratak Zorana Mamića u Dinamo vratio je moćnu ali i do kraja kompromitiranu braću u fokus javnosti i navijačkog prijezira.

Poslali smo upit policiji vezano za postupanje u ovom slučaju, ali još nismo dobili odgovor. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara