Na Maksimiru zbog pijanstva privedeno šest Hrvata i dva Belgijanca

Tekst: J.C.
Foto: Nenad Dugi / Cropix

UTAKMICA Dinama i Anderlechta, koju je na Maksimiru gledalo oko 13.000 ljudi, prošla je bez incidenata, priopćila je PU zagrebačka, ali prije i za vrijeme susreta privedeno je šest pijanih navijača, među kojima je i jedan maloljetnik.

Razbijali u vlaku iz Vinkovaca, jedan mladić ulovljen s drogom

"U službene prostorije, na samom početku utakmice, dovedena su ukupno trojica hrvatskih državljana pod utjecajem alkohola, starosti 39, 35 i 28. Najstarijem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,78 promila, 35-godišnjaku 1,28 promila, a kod najmlađeg, koji je posjedovao drogu, 1 promila alkohola. U isto je vrijeme, zbog alkoholiziranosti (3,17 promila) u prostorije policije doveden i jedan belgijski državljanin (1983.). Tijekom same utakmice u službene prostorije dovedena su dvojica hrvatskih državljana starosti 36 i 20 godina. Starijem je izmjerena koncentracija od 3,59 promila, a mlađem prema kojem je postupano zbog tučnjave na tribini, 1,26 promila alkohola. Belgijskom je državljaninu 34-godišnjaku, dovedenom u službene prostorije pola sata prije kraja utakmice, izmjerena koncentracija alkohola od 3,19 promila", navodi se u policijskom priopćenju.

Prije početka utakmice policija je uhitila jednog maloljetnika, koji je u vlaku koji je prometovao iz smjera Vinkovaca prema Zagrebu zajedno s još nekolicinom navijača oštetio vagon.

Kiša rasplamsala atmosferu na Maksimiru

Atmosfera na samoj utakmici gotovo cijeli susret bila je fantastična, a najvjernije Dinamove navijače nije omeo niti prolom oblaka koji je Maksimir pogodio nakon prvog Anderlechtovog gola. Bad Blue Boysi kiši su se suprotstavili glasnom pjesmom, goli do pasa, dok su dresovi letjeli u teren. U takvoj atmosferi jasno je da 250 gostujućih navijača nije moglo doći do izražaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara