Juniori

Na pomolu presedan: Majstorica Dinama i Hajduka odlučuje o juniorskom prvaku?

Na pomolu presedan: Majstorica Dinama i Hajduka odlučuje o juniorskom prvaku?
Foto: Hajduk.hr/Miro Gabela

PANDEMIJA koronavirusa uzrokovala je veliki problem HNS-u u juniorskoj ligi. Tamo je u trenutku prekida natjecanja Hajduk bio prvi na ljestvici s 42 boda iz 17 utakmica, a Dinamo je skupio 40 bodova u 16 utakmica.

Splićani su prvi, ali imaju utakmicu više (Dinamo ima zaostalu utakmicu u Dugopolju) te u zagrebačkom klubu smatraju da bi se trebao primijeniti kriterij "prosjeka osvojenih bodova po utakmici". Prema tom kriteriju, Dinamo bi bio prvak. 

U Hajduku smatraju da bi Dinamo trebao odigrati zaostalu utakmicu te da se tek onda proglasi prvak.

"Ne znamo što će se dogoditi. Dinamo forsira da se prvak odluči na temelju nekakvog pravila o prosjeku osvojenih bodova, po kojem oni za 0,03 imaju bolji prosjek. To nije pravedno. Kako može biti prvak onaj tko je drugi na ljestvici? Najpravednije bi bilo da Dinamo odigra tu zaostalu utakmicu s Dugopoljem pa ako pobijede, nek budu prvaci", kazali su nam u Hajduku.

Međutim, neslužbeno se doznaje da u HNS-u razmišljaju o majstorici za prvaka. Dinamo i Hajduk bi odigrali jednu utakmicu na neutralnom terenu, susret bi se odigrao bez gledatelja, a zbog velikog interesa bio bi sjajna prilika za promociju omladinskih škola Dinama i Hajduka.

Odluku o ovom slučaju HNS bi trebao donijeti u utorak na Izvršnom odboru.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara