Na Srbe u najjačem sastavu: Sve izvjesnije da će Ljubičić i Čilić igrati u Spaladiumu

Tekst: M.P.
Foto: AFP

JOŠ je samo nekoliko dana do početka najvećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, na kojem bi, kako sada stvari stoje, mogli nastupiti samo dvojica od četvorice najboljih hrvatskih tenisača. Čilić i Ljubičić su sigurni, Ančić se nećka iz razumljivih razloga, a Karlović se tek oporavlja od ozljede Ahilove tetive koja ga muči već neko vrijeme.

No, osim što je to turnir koji tradicionalno najbolje odgovara Hrvatima, Wimbledon će biti uvod i u veliki Davis Cup dvoboj protiv Srbije u Splitu koji je na raspredu od 9. do 11. srpnja. Logično, ako niti Karlović, niti Ančić ne nastupe u All England klubu potpuno je neizvjestan i njihov nastup u Spaladiumu, a ukoliko i budu mogli zaigrati, bit će pitanje u kakvom će stanju stići u Split.

Karlović čitavu 2010. muku muči s ozljedama i lošom formom, a od finala Daray Beacha u veljači dobio je samo tri meča, posljednji protiv Koroleva u Madridu prije više od mjesec dana. Ančićev oporavak, s druge strane, ne ide niti približno onom brzim kojom bi svi željeli, no tako je možda i bolje s obzirom na prošla negativna iskustva kada se brzalo. Teški mečevi na tri dobivena seta sigurno nisu nešto što bi Ančiću odgovaralo u ovom trenutku.

"Ako bude trebalo"

A što je s Ljubičićem? Poznat je stav trenutačno drugog hrvatskog reketa koji se oprostio od reprezentacije. No, vrata je ostavio odškrinuta samo u slučaju nužde. Izostanak Karlovića i Ančića u tako važnom meču kao što je onaj protiv Srbije bez sumnje je nužda, a to zna i Ljubo. U nedavnom intervjuu za Sportske novosti izjavio je kako je svjestan paljbe koja bi se sasula na njega ako bi odbio nastupiti u Spaladiumu.

"Rekao sam, ako Ančić i Karlović ne budu mogli, igrat ću protiv Srbije. Ako se mora pomoći, onda je to u redu. Uzet ću vremena nakon Wimbledona i sjesti s Prpom."

Prvi koraci su već poduzeti, a sada slijedi realizacija. Wimbledon će mnogo toga pokazati, no sasvim je izvjesno da ćemo Srbe dočekati sa naša dva najbolje rangirana igrača u ovom trenutku - Čilićem na 12. i Ljubičićem na 15. mjestu. Nije loše...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara