UFC

Nabrijane UFC djevojke zakačile se na vaganju, zasjenile Ngannoua i Dos Santosa

Nabrijane UFC djevojke zakačile se na vaganju, zasjenile Ngannoua i Dos Santosa
Screenshot: UFC, Twitter

ODRŽANO je ceremonijalno vaganje uoči spektakularne UFC priredbe u Minneapolisu koju ćemo pratiti u noći sa subote na nedjelju.

Svi borci prošli su vagu, a reflektori su bili usmjereni prema glavnim zvijezdama, Junioru Dos Santosu i Francisu Ngannouu, koji pretendiraju na titulu prvaka teške divizije.

 

Iako na UFC sceni baš ništa nije sigurno, možemo kazati da će pobjednik meča dobiti priliku da se tuče za pojas koji trenutno drži Daniel Cormier, a branit će ga u kolovozu u Anaheimu u Kaliforniji protiv Stipe Miočića.

Junior dos Santos izgubio je od Miočića, a onda nanizao tri pobjede protiv respektabilnih protivnika Blagoyja Ivanova, Taija Tuivase i Derricka Lewisa.

Analitičari večeras daju prednost tamnoputom predatoru koji izgleda impresivno sa 115.6 kilograma. Bivši prvak Dos Santos je nešto lakši, sa 113 kilograma. Dos Santos je svjestan da Ngannou ima ludu nokautersku snagu i najavljuje kko će upotrijebiti svoje boksačke vještine da izbjegne težak udarac. Dos Santos je sigurno jedan od najuzbudljivijih teškaša posljednjeg desetljeća, ali tu nije došao jer dobro izbjegava udarce.

Statistika iz posljednjih pet mečeva, od kojih je u četiri pobijedio, otkriva da je Dos Santos znao primati i preko 70 posto udaraca koje je protivnik uputio u glavu. To je zastrašujuća statistika za nekog tko večeras ide u ring protiv Ngannoua, sjajnog udarača kojem ne treba puno kontakta da riješi meč. Prvi udarac koji prođe mogao bi označiti kraj, Ngannoua ne zovu predatorom bez razloga, smatra analitičar Yahoo Sporta. Njihovo sučeljavanje na vaganju prošlo je mirno. No, zato su se show izvele djevojke koje nastupaju u uvodnom dijelu programa. Amanda Ribas (Brazil) i Emily Whitmire (SAD) zakačile su se i prije ulaska u ring, a prvi čovjek UFC-a Dana White morao ih je ukrotiti i ukloniti s pozornice. Okršaj je trajao kratko, ali je zagrijao atmosferu u Minneapolisu.

Vaganje iz Minneapolisa pogledajte u videu te provjerite službene rezultate. 

UFC FN – Minnenapolis

Službeno vaganje:
Junior dos Santos (249) vs. Francis Ngannou (255.5)
Jussier Formiga (125.5) vs. Joseph Benavidez (126)
Demian Maia (171) vs. Anthony Rocco Martin (170.5)
Roosevelt Roberts (156) vs. Vinc Pichel (155.5)
Drew Dober (156) vs. Marco Polo Reyes (155)
Paul Craig (204) vs. Alonzo Menifield (204.5)

Uvodne borbe:
Ricardo Ramos (136) vs. Journey Newson (135.5)
Eryk Anders (205) vs. Vinicius Castro (206)
Jared Gordon (155.5) vs. Dan Moret (155)
Dalcha Lungiambula (205) vs. Dequan Townsend (205)
Emily Whitmire (115) vs. Amanda Ribas (115)
Maurice Greene (256) vs. Junior Albini (266)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara