Nagrada najboljem mladom igraču SP 2006

Nagrada najboljem mladom igraču SP 2006

FIFA i Gillette, službeni partner Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. u Njemačkoj, predstavili su Gillette Best Young Player Award - novu nagradu koja će biti dodijeljena na FIFA Svjetskom prvenstvu 2006. najboljem igraču do 21. godine.

Pobjednika će izabrati FIFA TSG (FIFA Tehnical Study Group), a navijači će moći sudjelovati glasujući na internetskoj stranici www.FIFAworldcup.com.

FIFA Svjetsko prvenstvo u svojoj je povijesti bilo mjesto lansiranja mnogih budućih velikih zvijezda kao što su Pele (Švedska 1958.) i Owen (Francuska 1998.), a ova će nagrada biti vjetar u leđa mladim  igračima koji posjeduju njihovu kvalitetu.

"Ova prestižna čast ostat će s onim kome bude dodijeljena zauvijek, kao bonus za buduću karijeru. Gillette je FIFA-in lojalan partner već mnogo godina i ponosni smo što se ta predanost igri nastavlja i potporom koju pruža priznanje Best Young Player Award", izjavio je predsjednik FIFA-e Joseph S. Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriteriji po kojima će se izabrati najbolji nogometaš do 21. godine sljedeći su: vještina, mladenački, osvježavajući stil igranja, kreativnost i zabavnost, taktička zrelost, priznanje od strane navijača, rezultati i fer igra.

Uz ove kriterije u obzir će se uzeti i njegovo ponašanje koje služi kao uzor mnogim mladim ljudima  te na njih ima pozitivan utjecaj.

Navijači će za svoga favorita među nogometašima do 21. godine moći glasovati na internetskim stranicama FIFA-e u razdoblju od 9. svibnja do 5. lipnja 2006. godine,  nakon čega će se napraviti popis od tri najbolja igrača po mišljenju navijača i tri koja će izabrati FIFA Tehnical Study Group.

Šest mladih nogometaša koji će se naći na tom popisu bit će potom ocijenjeno prema gore navedenim kriterijima, a na temelju rezultata evaluacije FIFA Tehnical Study Group izabrat će prvog dobitnika trofeja Gillette Best Young Player Award.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara