Nagrada za životno djelo HZSN-a nosi ime Hrvoja Macanovića

POVEĆANJE broja članova, te bolja suradnja s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Hrvatskim novinarskim društvom (HND) bit će glavne smjernice rada novog Izvršnog odbora Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), rekao je danas na konstituiraućoj sjednici HZSN-a predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

Na sjednici je jednoglasno za dopredsjednika HZSN-a izabran novinar Večenjeg lista Anton Filić, a odlučeno je da se Saboru HZSN-a predloži da novinarske nagrade za životno djelo HZSN-a ubuduće nose ime prvoga profesionalnog sportskog novinara na ovim prostorima Hrvoja Macanovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor predložio je i da iduća, olimpijska 2004. godina, bude posvećena obilježavanju stote obljetnice rođenja Hrvoja Macanovića, koja bi se obilježila prigodnim predavanjima i raspravama o sadašnjosti i budućnosti našeg sportskog novinarstva. Odlučeno je i da se u svibnju organizira prva u nizu raspranava ili okruglih stolova na temu "Nove metode izviješćivanja u sportskom novinarstvu".

Članovi IO HZSN-a ovlastili su urednicu Sportske rubrike Vjesnika Romanu Eibl da na velikoj Gala večeri Hrvatskog skijaškog saveza u petak, 25. travnja uruči Janici Kostelić Trofej Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS) kao najboljoj sportašici svijeta u 2002 po izboru 10.000 profesionalnih sportskih novinara iz 143 zemlje svijeta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara