Najava utakmice: Češka - Danska

Najava utakmice: Češka - Danska

DANAŠNJI četvrfinalni dvoboj Eura između Češke i Danske trebao bi biti "festival napadačkog nogometa". Češka je u dosadašnjem dijelu Prvenstva ostavila najbolji dojam i to priznaje i danski izbornik Morten Olsen.

"Česi igraju lijep, napadački nogomet. Čak i ako povedu malo je vjerojatno da će se povući. To nije u njihovoj prirodi. Oni uživaju dok igraju. Naš stil igre sličan je češkom, mi također pri izboru igrača dajemo prednost onima koji znaju igrati dobar nogomet", kazao je Olsen.

Danskog izbornika muče ozljede veznjaka Martina Jorgensena i Dennisa Rommedahla te napadača Ebbea Sanda.

"Za napad imamo nekoliko rješenja. Tomassona možemo isturiti, a iza njega bi mogao igrati Claus Jensen ili Peter Madsen, koji je bio odličan na treninzima", izjavio je Olsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od čeških reprezentativaca Thomas Helveg ipak će izdvojiti Pavela Nedveda. "Mislim da ga svi dobro pozaju. Kad napada to je kombinacija siline i tehnike. Najbolji način da ga se spriječi je onemogućiti ga u primanju lopte", ocijenio je Helveg.

Češki izbornik Karel Brueckner smatra da u ovoj utakmici nema favorita: "Danci igraju vrlo zanimljiv nogomet, s brzim kontranapadima. Ne može se reći da smo favoriti, obje momčadi počinju od nule".

"Iako su Danci vrlo uporni, vjerujem u našu napadačku moć", ističe češki napadač Milan Baroš. Sličnog je mišljenja i njegov suigrač Vladimir Šmicer: "Svjesni smo njihovih mogućnosti. No, kad smo u napadu, vrlo smo opasni. Očekujem utakmicu s puno golova".

Današnja utakmica igra se u Portu, a suditi će ju Valentin Ivanov iz Rusije.

Češka
Cech - Jiranek, Bolf, Ujfalusi, Jankulovski - Poborsky, Rosicky, Galasek, Nedved - Koller, Baroš

Danska
Sorensen - Helveg, Laursen, Henriksen, Bogelund - Gravesen, D. Jensen, Tomasson - Gronkjaer, Sand, Jorgensen

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara