TENIS

Najbogatiji tenisač u povijesti: Ima 35 djece i samo jedan osvojen naslov

Najbogatiji tenisač u povijesti: Ima 35 djece i samo jedan osvojen naslov
Foto: EPA

NADAL je nedavno 12. puta u karijeri osvojio Roland Garros i tako zaradio dodatnih 2,25 milijuna eura pa mu je sada ukupna vrijednost procijenjena na 160 milijuna eura. Nešto više od njega težak je Đoković čije se bogatstvo procjenjuje na 175 milijuna eura, a najbogatiji aktivni tenisač je Švicarac Roger Federer koji vrijedi oko 400 milijuna eura. 

Ipak, čak ni da spoje sve što imaju, poznati trojac po veličini bogatstva ne bi mogao doći ni blizu najbogatijem tenisaču u povijesti. Riječ je o Ionu Tiriacu, bivšem rumunjskom tenisaču čija je karijera bila prosječna, ali bez obzira na to danas posjeduje bogatstvo od oko milijardu i pol eura. 

Naravno, kako je u karijeri osvojio jedan turnir u singlu te 22 u parovima, jasno je da bogatstvo nije stekao igrajući tenis. Nakon što je završio karijeru postao je menadžer, a brinuo se, između ostalih, o karijerama Borisa Beckera, Steffi Graf, Marata Safina pa i našeg Gorana Ivaniševića. 

Prepoznao je priliku za zaradu

Među prvima je osjetio će pad Berlinskog zida uzrokovati veliku navalu novca iz zapadne Europe u Rumunjsku pa je preko veza iz Njemačke postao zastupnik Metro AG-a i Mercedesa, a nakon toga je vodio osiguravajuću kuću, privatnu banku na kojoj je najviše i zaradio, a okušao se i kao vlasnik avio kompanije te turističke agencije. 

Danas zapošljava 20 tisuća ljudi i s već ozbiljnih 80 godina na leđima uživa u Monte Carlu s troje djece koje je dobio u braku. Osim spomenutih troje djece priznao je da ima još najmanje 32 izvanbračne djece. 

Brine o svakom od njih, ali i o 300 napuštenih mališana kojima je izgradio sjajan dom u Brašovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara