Najbolje svjetske skijašice stižu na Sljeme - Schild: Dolazim obraniti naslov

Foto: Drago Sopta / Cropix

NAJBOLJE svjetske skijašice najavile su svoj dolazak na osmo izdanje Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ koje se na Sljemenu održava 3. i 5. siječnja 2012. Tako će gledatelji ženskog slaloma 3. siječnja imati priliku vidjeti najbolje što svjetsko skijanje trenutačno može ponuditi.

Za aktualnu pobjednicu Svjetskog kupa Njemicu Mariju Hoefl-Riesch Sljeme je posebna utrka Svjetskog kupa zbog publike koja uživa u skijanju. ''Publika na Sljemenu je sjajna, bučna i s oduševljenjem dočekuje sve skijašice i skijaše. Sviđa mi se i staza na Sljemenu, svake godine je to veliki skijaški događaj'', ističe Maria Hoefl-Riesch.

Vonn: Zagrebačka publika je jako glasna

Njezina najveća konkurentica i prijateljica, Amerikanka Lindsey Vonn, također voli dolaziti u Zagreb. ''Na Sljeme uvijek dolazi jako puno ljudi, a i staza je među najboljim slalomskim stazama u Svjetskom kupu. Znam da je zagrebačka publika jako glasna i voljela bih kad bi za mene navijali onako bučno kako to znaju'', poručila je Lindsey Vonn.

Slovenki Tini Maze Sljeme je jedna od od najdražnih, ali i najzahtjevnijih utrka. ''Sljemenski je slalom jako dugačak, zato traži dobru pripremu i koncentraciju. To je i jedna od najbolje organiziranih utrka Svjetskog kupa, koja privlači najviše publike u ženskoj konkurenciji Svjetskog kupa'', kaže Tina.

Poutiainen: Noćna utrka je dodatna atrakcija

I najbolja svjetska slalomašica Austrijanka Marlies Schild pamti Zagreb po velikom broju gledatelja i jako dobro pripremljenoj stazi: ''Staza na Sljemenu ima sve, i ravne i strme dijelove, zato je uvijek tako zanimljiva.'' Marlies je trostruka pobjednica i aktualna Snježna kraljica Sljemena, a kako je i ove sezone u sjajnoj formi, nada se ponovnom osvajanju trofeja. ''Bit će teško, ali svakako ću se potruditi obraniti naslov'', najavljuje trenutačno najbolja austrijska skijašica.

Finkinja Tanja Poutiainen na Sljemenu je dvaput pobjeđivala, zadnji put prije četiri godine. "Sljeme je uvijek bila sretna staza za mene, odlično pripremljena, zato se veselim ponovnom nastupu. Dodatna atrakcija je noćna utrka, a i gledatelji su blizu staze, što stvara posebnu atmosferu'', ističe Tanja Poutiainen.

Zuzulova: Nadam se da će publika navijati za mene kao da sam domaća

Slovakinja Veronika Zuzulova nada se da će je hrvatska publika ''posvojiti'', s obzirom da ove godine nema hrvatskih skijašica u sljemenskom slalomu. ''Za mene je u Zagrebu sve stalno najbolje i ove godine nadam se da će publika navijati za mene, kao da sam domaća'', poručuje najbolja slovačka skijašica.

Obje ovogodišnje utrke Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ ponovno će biti noćne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. siječnja u 15:00 sati, a druge vožnje u 18:00 sati. Start prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja je u 14:30, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 17:30 sati.

Ulaznice su u prodaji u odabranim Vip centrima, poslovnicama Generalturista te putem on line sustava www.ulaznice.hr. Cijene su popularne, od 25 do 120 kuna, a uz atraktivne slalomske utrke u cijenu su uključeni prijevoz, koncerti domaćih izvođača na Krumpirištu, zabavne i nagradne igre sponzora, te besplatna hrana i piće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara