Najbolji vaterpolist svijeta vraća se u svoj Jug

Najbolji vaterpolist svijeta vraća se u svoj Jug
Foto: Guliver Image/Getty Images

SANDRO SUKNO, najbolji vaterpolist svijeta, vraća se u svoj matični Jug. Tu je vijest objavio klub iz Dubrovnika tako što je na službenim stranicama objavio fotografiju Sandrove kapice s brojem 9.

Nakon što je Sukno objavio da pauzira s vaterpolom zbog problema sa srcem, Pro Recco je s njim raskinuo ugovor, a nedavno su se pojavile špekulacije da će se Sandro vratiti kući. Upravo se to i dogodilo.

Nakon osvajanja bronce na nedavnom EP-u u Barceloni, izbornik Hrvatske Tucak je otkrio informaciju koja je razveselila sve ljubitelje vaterpola u Hrvatskoj. Sandro Sukno se vraća. Najbolji svjetski vaterpolist se vraća u bazen i izgledno je da će biti u kadru reprezentacije za SP u Južnoj Koreji iduće godine.

''Sandro je bio na pregledima u Zadru i svi nalazi su dobri. Danas ću se i sastati s njim u Šibeniku da porazgovaramo o njegovom zdravstvenom stanju, ali čini se da je s njim sve u redu'', kazao je Tucak početkom kolovoza.

Podsjetimo, 27-godišnji Sandro Sukno u ožujku je operirao srce u SAD-u, zbog čega je na neko vrijeme morao odustati od vaterpola, a špekuliralo se da je to i kraj karijere kapetana vaterpolo reprezentacije. Problemi sa srcem uočeni su prije početka prošle sezone, a njegov tadašnji talijanski klub Pro Recco odmah je raskinuo ugovor s najboljim svjetskim igračem.

Na uobičajenom liječničkom pregledu uoči početka prošle sezone utvrđeno je kako Sandro zbog problema sa srcem mora prestati na neko vrijeme s treninzima i igranjem vaterpola.

Nažalost, na novom pregledu uoči prošlog Božića kod uglednog kardiologa Paola Zeppilija u Rimu pokazalo se da se Suknova zdravstvena situacija pogoršala što je značilo da je za njega ova sezona završena, a dovedena mu je u pitanje i cijela karijera.

I onda, u situaciji kad su trebali pokazati da su veliki klub, Suknov Pro Recco se ponio jadno i neprofesionalno.

Nije ništa sporno u tome što su Sukna udaljili iz momčadi, to je i logično s obzirom na probleme jer zdravlje je na prvom mjestu, ali su nešto kasnije povukli i sramotan potez - raskinuli su s njim ugovor.

Izazvalo je to konsternaciju u sportskoj javnosti. Izbornik Ivica Tucak bio je jasan što misli o potezu vaterpolskog Reala:

"Potez Pro Recca je u najmanju ruku nečovječan. To ide njima na dušu", izjavio je Tucak, a izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić prisnažio:

"Neka ovaj slučaj bude poruka našim igračima da im je bolje za nešto manje novca ostati u nekom našem klubu, gdje te tretiraju kao čovjeka, a ne kao sredstvo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara