REGIJA

Najluđi trener na Balkanu: Darijo Srna, crna magija i davljenje slavnog Nijemca

Najluđi trener na Balkanu: Darijo Srna, crna magija i davljenje slavnog Nijemca
Screenshot

NENAD LALATOVIĆ najkarizmatičniji je nogometni trener u Srbiji, a i šire. Prošle sezone radio je čuda na klupi Radničkog iz Niša da bi od ovoga ljeta preuzeo FK Vojvodinu gdje je već na jednoj od prvih presica skrenuo pozornost na sebe.

I to pored prekrasne klupske glasnogovornice Bebe Kružević.

Ona se tada pojavila u crnoj haljinici s dekolteom, a 41-godišnji Lalatović nije u početku mogao skrenuti pogled s nje. Nije mu za zamjeriti, naravno.

Njegova karizma često dolazi do izražaja, riječ je o bivšem Srninom suigraču koji je svojevremeno htio zadaviti slavnog Nijemca Bernda Schustera koji mu je tada bio trener u Ukrajini.

No idemo redom.

Razljutio se zbog kćeri

Vojvodina je jučer pobijedila Napredak u Kruševcu, mjestu u kojem je prošle sezone Lalatović napravio cirkus.

Naime, tada je posve izgubio živce i vrijeđao glasnogovornicu Napretka.

"Ginuo sam za vas, a danas sam doživio da mi vičete da je moja žena k*rva, žena koja mi je rodila troje djece. A sjedila je s tobom. Pila si piće s mojom ženom i sada ovo podržavaš. Moja djeca su se igrala kod tebe, ti si ih čuvala. I onda me to pitaš. Ti si me razočarala, nemamviše s tobom što pričati. Sram te bilo. I ti si se prodala za 500 eura", rekao je tada.

Jučer je bio mirniji. Uz dodatne opaske, pitali su ga kako je vidio igru svoje momčadi.

"Lijepo pitanje, to sam i očekivao. Ovu pobjedu posvećujem svojoj kćeri. Kao što znate, na prošloj utakmici su me vrijeđali i ja to zaslužujem, ali moje dijete od devet godina ne zaslužuje. Pravde i Boga ima i ja osobno ovu pobjedu posvećujem njoj", rekao je pa ponovno uznemirio duhove u Srbiji.

Crna magija

A kad smo kod duhova i slične tematike, ima Lalatović iskustva i s tim. Prošle godine je u razgovoru za Mondo rekao kako je na njegovu obitelju bačena crna magija koja mu je skoro ubila brata Aleksandra.

"Imao sam 16 godina kada su se čudne stvari počele događati mojoj obitelji. Brata je udario autobus, policija nas je obavijestila da je poginuo. Šok, nevjerica, katastrofa... Ležao je u mrtvačnici prekriven plahtom. Stric Voja nekako je uvjerio pokojne doktore Musulina i Repca da barem nešto pokušaju, oni su ga odveli u bolnicu i operirali, 'zakrpali' ga i pomoću aparata održavali u životu", prisjetio se pa nastavio:

"Sve se nekako urotilo protiv nas, mama je umirala od raka, brat ležao u komi. Onda je tata čuo za neku ženu u Bačkom Jarku koja se bavi crnom magijom i nije mu ništa drugo ostalo nego da se uhvati za zadnju slamku. Otišao je tamo i saznao da su na Aleksandra bacili crnu magiju. Ta žena je rekla da samo potražimo majicu s prugama i da spalimo ono što je ušiveno s unutarnje strane. Kad smo ga izvrnuli, crni kolac u obliku križa zaista je stajao tamo pored srca. Tata ga je spalio i poslije 3-4 dana brat se probudio iz kome. Prozvali su ga 'fenomen'. Bilo je klinički mrtav i nitko mu nije davao ni promil šanse da preživi. Kroz nekoliko dana normalno je hodao i skroz se oporavio. Zamolili smo ženu da nam kaže tko je bacio čini na brata, rekla je da zna, ali ne smije reći", završio je.

Veliki prijatelj s Hrvatima, a bivšeg Realovog trenera je htio zadaviti

Za ukrajinskog giganta, tada tek u ozbiljnom nastajanju, Lalatović je igrao od 2003. do 2005. te postao veliki prijatelj s legendarnim hrvatskim kapetanom Darijom Srnom.

"Srna, Pletikosa, Duljaj, Vukić i ja smo bili nerazdvojni. Spavali smo jedni kod drugih."

Posebne okršaje imao je s njemačkim trenerom Berndom Schusterom, nekadašnjim strategom Real Madrida.

"Za Schustera je vezana neobična priča i nije točno da sam ga udario, samo sam ga gurnuo. Njega je, kao i mene, doveo Zoran Stojadinović i sredio mu vrhunski ugovor. Nijemac je tražio 800 tisuća, Zoran mu je dao milijun dolara, a ovaj mu nije htio isplatiti propisanih deset posto. Došlo je do svađe i da bi mu se osvetio, Schuster je počeo maltretirati Laneta Jovanovića i mene misleći da smo Zoranovi igrači. Rekao mi je da fizički nisam spreman i poslao me u B momčad" prisjeća se Nenad pa nastavlja:

"U tom trenutku sam službeno bio proglašen za najboljeg obrambenog igrača u Ukrajini pa sam isključivo na molbu Rinata Ahmetova koji je bog i batina u Ukrajini i koji me puno volio, pristao odigrati jednu utakmicu za drugu momčad. I opet sam bio najbolji na terenu. Schuster me onda vrati za meč u kupu, dam gol i uđemo u četvrtfinale. On mi priđe u svlačionici, pruži ruku i čestita. Sutradan mi preko prevoditelja Serjože poruči da za mene nema premije od 2000 eura jer nisam bio na satu ruskog. Kažem "Serjoža, pa kako ja pričam s tobom sada, na kineskom?" Šutim, ne pravim problem. Previjem koljeno, stave mi tri zavoja jer sam zaradio posjekotinu na toj kup utakmici. Schuster me šalje onda da odradim cijeli kondicijski trening, iako su ostali imali samo rekuperacijski trening. Prešao bih preko toga, samo zbog Ahmetova, ali kako kad me boli, ne mogu. Schuster mi potom kaže "kakvi ste vi Srbi narod, ne boli te koljeno nego dvije tisuće eura", priča Lalatović u dahu pa ide dalje s pričom:

"Auu, to me ubilo. Kažem "Serjoža, reci mu da mene novac ne zanima jer imam veći ugovor od njega". Naravno, slagao sam malo, ali znao sam da će ga to najviše zaboljeti. On meni "marš na trening", ja njemu "neću." I onda on napravi kardinalnu grešku. Opsuje mi majku. Pošto sam razumio španjolski, priđem i... Nije bitno. Da me Serjoža nije zadržao, zadavio bih ga. Kasnije kad je došao Lucescu, igrali smo prijateljsku protiv Schusterovog Levantea. Pozdravio se sa svim igračima, ja sam spustio glavu, kao vežem kopačke, nisam htio mu pružiti ruku. Tri dana poslije utakmice u Valenciji, zove me Ahmetov u ured i pokazuje mi neki papir. Ne vjerujem svojim očima, Levante je poslao službenu ponudu za mene?! Rinat Ahmetov kaže "da te pustim kod Schustera, ni mrtav."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara