NBA

Najvećem Europljaninu će umiroviti dres i izgraditi kip

Najvećem Europljaninu će umiroviti dres i izgraditi kip
Foto: Getty Images / Guliver Images

MARK CUBAN, vlasnik Dallas Mavericksa, otkrio je kada će umiroviti dres Dirka Nowitzkog, najvećeg europskog košarkaša svih vremena.

Cuban je priznao kako postoji mogućnost da se ceremonija održi do kraja ove sezone, no Dallas ima još 19 domaćih utakmica i boji se da franšiza neće stići organizirati toliko važan događaj u toliko kratkom roku. Zbog toga napominje kako je izglednije da se Dirkov broj 41 umirovi na početku sljedeće sezone.

Također, dodao je kako Dallas planira izgraditi kip 41-godišnjem Nijemcu. Zato postoji mogućnost da se otkrivanje kipa poklopi s ceremonijom umirovljenja dresa.

Najveći Europljanin svih vremena

Dirk Nowitzki karijeru je završio kao šesti najbolji strijelac NBA lige s 31.560 poena. 13 puta je izabran za All-Star utakmicu, jednom je osvojio MVP nagradu regularne sezone i MVP nagradu finala, kada je s Dallasom pobijedio Miami Heat 4:2 u seriji za svoj jedini naslov NBA prvaka.

Nijedan europski košarkaš u povijesti nije ostvario ovakva postignuća niti je igrao na razini MVP igrača kao što je u svoje vrijeme radio veliki Dirk. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara