NBA LIGA

Najviši NBA igrač pokazao kako je živjeti s ekstremnom visinom

Najviši NBA igrač pokazao kako je živjeti s ekstremnom visinom
Foto: Getty Images, screenshot

IAKO ga nitko nije izabrao na prošlogodišnjem draftu, senegalski centar Tacko Fall uspio je postati NBA igrač jer su mu Boston Celticsi dali dvosmjerni ugovor, što znači da prvu sezonu provodi većinom u Razvojnoj ligi, a Celticsima se priključuje prema potrebi.

Fall je tako sa svojih 226 cm postao najviši NBA igrač današnjice te instant miljenik navijača, koji su na utakmicama znali skandirati njegovo ime da ga trener Stevens uvede u igru barem u već odlučenim utakmicama, a pojavio se i na All Star vikendu kad ga je u natjecanju u zakucavanjima preskočio Aaron Gordon, ali krilnom igraču Orlanda to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ekstremna visina njegov je najjači košarkaški adut, a privatno ona ima dobrih i loših strana. Dosadu u vrijeme izolacije i prekida natjecanja Fall je razbio snimivši video u kojem pokazuje prednosti i mane svojih fizičkih predispozicija.

Tako nam je pokazao kako se mora tuširati, saginjati svaki put kad prolazi kroz vrata, ali i kako je jednostavno staviti kutiju na vrh ormara. Za kraj je ušao u automobil i objasnio: "Kad ja vozim auto, to je kao kad vi vozite go-kart."

U NBA ligi Fall je dosad zaigrao na samo šest utakmica s prosjecima od 3,2 koša i 1,8 skokova za četiri minute igre. U Razvojnoj ligi bio je daleko impresivniji s prosjecima od 12,9 koševa, 11,1 skoka i čak 2,9 blokada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara