Nakon očajnog nogometa i vuvuzela još nam samo treba - snijeg?!

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

JUŽNOAFRIČKA Republika je prva zemlja s južne Zemljine polutke koja je nakon Argentine 1978. godine domaćin Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Uobičajeno je bilo gledati borbu najboljih svjetskih nogometnih reprezentacija u ljetnom i sparnom okruženju, no ovom prilikom je slika potpuno drugačija.

Trenutačno je na jugu Afrike kasna jesen, a dolazak zime dogodit će se u pravom smislu riječi. Naime, meteorolozi su najavili da će u idućim danima jug Crnog kontinenta posjetiti ciklona koja će na nekim dijelovima ove zemlje donijeti čak i snježne nanose.

Temperatura će pasti i do desetak ili petnaestak stupnjeva Celzijevih, u nekim gradovima domaćinima Svjetskog prvenstva živa bi mogla pasti i do nule. Moglo bi se, dakle, dogoditi da prvi put u povijesti ovih natjecanja nogometaši sudionici igraju u pravim snježnim uvjetima.

Stadioni na kojima se igraju utakmice Mundijala prosječno se nalaze na čak 1.200 metara nadmorske visine, a snijeg bi prvo mogao posjetiti one najviše točke, a to su dva stadiona u Johannesburgu, koja se nalaze na 1.753 metra nadmorske visine.

U svakom slučaju, organizatori Mundijala poručuju svim gostima svoje zemlje da budu spremni toplo se odjenuti u idućim danima.

Posljednji put u Južnoj Africi sniježilo je 2006. godine, nakon 25 godina "suše".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara