Nakon razgovora s Čačićem, odgođeno imenovanje Ivaniševića izbornikom

U HRVATSKOM teniskom savezu u srijedu, suprotno najavama, nije održana konferenciju za novinare na kojoj je tema trebala biti hrvatska "Davis Cup" reprezentacija odnosno njezin novi izbornik.

Prema riječima izvršne direktorice HTS-a Marine Mihelić, u srijedu su se sastali predsjednik saveza Radimir Čačić i Goran Ivanišević i dogovorili da njih dvojica 16. siječnja održe sastanak s dosadašnjim izbornikom reprezentacije Nikolom Pilićem na kojem će se točno definirati buduća zaduženja Ivaniševića i Pilića.

"Mi smo se već praktički sve dogovorili. Ja ću svoje mjesto prepustiti Ivaniševiću, ali ću biti uz reprezentaciju u svojstvu savjetnika i pomoći koliko budem mogao kad god to od mene budu tražili." - rekao je Pilić.

Kako nam je u telefonskom razgovoru kazala Marina Mihelić, između Ivaniševića i Čačića nije došlo do nesuglasica, već je samo donesen zaključak da će o svemu još jednom razgovarati 16. siječnja. Javnost bi, prema riječima izvršne direktorice, trebala biti na vrijeme obaviještena o točnom terminu sastanka.

"Muški tenis nije samo igra, vrlo je teško sjediti na klupi muške teniske reprezentacije. Nije istina da se Čačić i Ivanišević nisu uspjeli dogovoriti, oni su razgovarali ne samo o imenovanju novog izbornika, već i o razvoju muškog tenisa i nekim drugim kompliciranim stvarima. Radi se o podjeli posla i još mnogo drugih stvari. Upravo radi toga pričekat ćemo 16. siječnja i to je jedini stav HTS-a." - za Index je kazala Marina Mihelić.

Podsjetimo, Ivanišević je prije dva dana u razgovoru za Radio Dalmaciju kazao da bi u srijedu trebao biti imenovan za novog izbornika hrvatske teniske reprezentacije. Što se događalo iza zatvorenih vrata Čačićevog ureda još uvijek nije poznato, no teško ja za povjerovati da bi Ivanišević tako pompozno izlazio u javnost s izjavama koje nemaju čvrstu pozadinu.

Vijest o Ivaniševićevom preuzimanju  pobjedničke momčadi u protekla trti dana prenijeli su gotovo svi svjetski mediji.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara