NAPADNUT TRENER DINAMA Maskirani napadači pretukli ga palicama ispred stana, završio je u bolnici

NAPADNUT TRENER DINAMA Maskirani napadači pretukli ga palicama ispred stana, završio je u bolnici

Foto: Pixsell, Index

NAKON utakmice Dinama u hrvatskom kupu dvojica maskiranih napadača napali su trenera zagrebačkog kluba Marija Cvitanovića.
 
Trener Dinama napadnut je palicama ispred ulaza u stan. Napadači su ga čekali jer su znali da će se vratiti u stan poslije utakmice koja se igrala u Imbriovcu. Dinamo je pobijedio 6:0. Nakon napada Cvitanović je pozvao policiju i zatražio liječničku pomoć.

 
Napad je potvrdila i PU zagrebačka. Postupanje policije je u tijeku. 
 
"Trener je još u bolnici. Nemamo informaciju o težini ozljeda, no tukli su ga palicama pa je moguće da je zadobio prijelome. Zgroženi smo ovim događajem", kazali su nam u klubu. 
 
Dinamo se tijekom večeri oglasio i priopćenjem u kojem je podsjetio na ranije napade na Zdravka Mamića, savjetnika kluba. Na Maksimiru smatraju da je za napad na Cvitanovića odgovorna država jer "ignorira sve što se događa oko Dinama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
 
"GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama. Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom. Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primijetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića."
 
Razvoj događaja pratite na Indexu
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara