NAPOKON - GOLMAN! Arena se naklonila Stevanoviću

NAPOKON - GOLMAN! Arena se naklonila Stevanoviću

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKI golmani su do 2. kola drugog kruga bili uvjerljivo najlošiji na prvenstvu. Nakon prve tri utakmice naša tri golmana imala su 21 obranu, Francuzi dvostruko više, Šveđani 40, a Nijemci 39 obrana.

Postotak lopti koje su Stevanović, Alilović i Pešić skinuli ispod prosjeka je koji garantira pobjede. No, kKad je bilo najvažnije, kad je bilo najpotrebnije napokon se ukazao Ivan Stevanović.

Sa sedam obrana u prvom i sedam u drugom izluđivao je Norvežane i bio je apsolutno prvo ime velike, prevažne pobjede 32:28 protiv momčadi koja je protiv Hrvatske, objektivno, bila favorit. Znala je to i sjajna zagrebačka publika koja ga je ovacijama ispratila s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš protiv Norveške u kvalifikacijama za OI 2016. je Stivi odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri do ove večerašnje. Skinuo je Norveškoj 17 udaraca i također bio ključan igrač u odlučujućoj utakmici za plasman u Rio.

Kad se lomi, kad je najvažnije - Stivi je tu.

Bio je tu kad je godinu prije trebalo obraniti Poljacima 13 udaraca u "onoj" utakmici na Europskom prvenstvu kad je Babićeva momčad razbila domaćina 14 razlike za plasman u polufinale. Bio je tu i kad je trebalo pokrpati sastav za Mediteranske igre na koje ga je vodio Slavko Goluža, a na EP u Poljsku prije dvije godine otišao je slučajno nakon što je Babić iznenađujuće umjesto Pešića na Euro vodio njega.

Prije šest godina bio je na rubu da prekine rukometnu karijeru, ali je Zagrebu treba iskusni golman pa je odlučio i dalje igrati. Dosad ga nije bilo na ovom turniru. No, Stivi je opet bio tu kad je bilo najvažnije. Sljedeći su na redu Francuzi. Neka on bude naš Gerard...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara