Napuhao dva promila: Pijani češki sudac za rođendan bez razloga dijelio crvene kartone

Napuhao dva promila: Pijani češki sudac za rođendan bez razloga dijelio crvene kartone

Foto: AFP

ČEŠKA policija bila je prisiljena provesti alko-test nad nogometnim sucem koji je u regionalnoj utakmici pokazao tri crvena kartona igračima iste momčadi bez ikakvog razloga.

Tomaš Fidra je uoči utakmice u kojoj je ''dijelio pravdu'' slavio svoj rođendan. Očito je proslava bila vrlo burna i ''mokra'', jer svjedoci tvrde da su se u njegovoj blizini osjećali kao u pivovari. Sudac je bio toliko pijan, da se konstantno spoticao i padao po igralištu, a onda je, baš ničime izazvan, trojici igrača momčadi Jestrabi Lhota pokazao crvene kartone.

Utakmica je ipak nekako privedena kraju, i to rezultatom 1:1, jer su igrači suparničke momčadi Tynec-nad-Labema, pokazali duh fair-playa. Kada su vidjeli što se događa, da je protivnička momčad iz bizarnih razloga ostala bez trojice igrača, složili su se da neće napadati gol suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sudac nije niti pokušao sakriti činjenicu da je slavio rođendan. Da smo sami prekinuli utakmicu, bili bismo kažnjeni", objasnio je za jedne češke novine dužnosnik Jestrabija.

Važeći pravilnik doista nema stavku prema kojem bi sucu u alkoholiziranom stanju bilo zabranjeno obnašati svoju dužnost.

Ipak, regionalni nogometni autoriteti su poništili utakmicu, ''na temelju fair-playa''.

Dotičnom sucu je policija u krvi izmjerila 1,94 posto razine alkohola u krvi! Prijeti mu suspenzija od 12 mjeseci...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara