NOGOMETNA ROMANTIKA

Naš otok ima najljepši teren svijeta i klub koji veže Majera, Santinija i Šokotu

Naš otok ima najljepši teren svijeta i klub koji veže Majera, Santinija i Šokotu
Foto: Index, Nšk Sv. Mihovil

PROTEKLOG vikenda na igralištu Svetog Mihovila u Sutomišćici na otoku Ugljanu bilo je vrlo živo. Na poziv predsjednika kluba Darija Korenova i sportskog direktora Damira Korenova trening mladih uzrasta otočnog nogometnog kluba posjetili su Ivan Santini, Krševan Santini i Lovro Majer te bivši reprezentativac Tomislav Šokota. 

Četvorka ima jake veze s otocima Ugljanom i Pašmanom te klubom koji ih ujedinjuje. Braća Santini podrijetlom su iz Lukorana, a Ivan je svoju prvu nogometnu sezonu odigrao upravo u otočnom klubu. Ivan Santini je ove sezone u dresu Anderlechta bio treći strijelac belgijske Jupiler lige, dok je Krševan proljetni dio sezone proveo u dresu slovenskih Domžala na posudbi iz Osijeka. Obojica su članovi Izvršnog odbora kluba.

Njima se pridružio još jedan igrač otočnih korijena Lovro Majer koji vuče korijene iz Preka te je kao dječak nastupao za Sveti Mihovil. Mladi veznjak zagrebačkog Dinama svaki slobodan trenutak koristi za posjet otoku i za individualne treninge na jednom od najatraktivnijih nogometnih igrališta na svijetu.

Korijeni Tomislava Šokote su s otoka Pašmana, a nakon nogometne karijere često je u Ždrelcu te je redovit gost na utakmicama Svetog Mihovila, kako seniora tako i mladih uzrasta. Također, iz Kazahstana je pozdrave uputio još jedan bivši igrač kluba, Marin Tomasov, koji zbog klupskih obaveza u Astani nije mogao doći na druženje s polaznicima nogometne škole NŠK sv. Mihovil.

"Veselim se svakom druženju s mladim nogometašima. Nakon nogometne karijere vidim se u Sv. Mihovilu. Izgradnjom nogometnog igrališta naš klub postao je pravi nogometni centar i vjerujem da će napredovati iz godine u godinu u svim segmentima", kazao je Krševan Santini, a zadovoljstvo nije krio niti brat mu Ivan.

"Pozivu dragih otočana uvijek ću se rado odazvati. Znam odakle sam krenuo i uvijek ću pamtiti svoju prvu nogometnu sezonu. U Svetom Mihovilu se događaju pozitivne stvari i to me čini ponosnim", rekao je Ivan Santini.

Predstavnici NŠK sv. Mihovila, sportski direktor Damir Korenov i voditelj omladinske škole Krešimir Jaklin, nogometnim zvijezdama uručili su i simboličan poklon - dresove kluba s njihovim prezimenima.

"Svaki slobodan trenutak provodim u Preku. Hvala Svetom Mihovilu koji mi ustupa igralište za treninge. Trenutno se spremam za nastup na Europskom prvenstvu U21, a u Sutomišćici imam sve uvjete za vrhunski trening", poručio je Lovro Majer koji je sa zagrebačkim Dinamom ove sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske, a prethodno je u dresu Lokomotive dvije godine zaredom izabran za najboljeg mladog nogometaša u HNL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara