DOBRO JUTRO, ŠPANJOLSKA "Više nismo najbolji!"

DOBRO JUTRO, ŠPANJOLSKA "Više nismo najbolji!"

Foto: Screenshot Marca, As, El Mundo Deportivo

DVOSTRUKI europski prvak je uoči natjecanja u Francuskoj najavljivao pohod i na treći uzastopni naslov, ali su Španjolci zaustavljeni u osmini finala.
 
Italija je bila bolja, jača, brža, spremnija i da na vratima furije nije bilo sjajnog Davida De Gee, priča je mogla završiti puno bolnije za Furiju.
 
Španjolski mediji za razliku od engleskih, koji su brutalno izvrijeđali svoju reprezentaciju nakon poraza od Islanda, nisu previše bili kritični prema Del Bosqueu i igračima, kao da su bili svjesni da je španjolskoj dominaciji na europskim prvenstvima došao kraj.
 
Marca piše da je kraj jedne generacije počeo prije dvije godine na Mundijalu u Brazilu i da je ovo što se dogodilo u Francuskoj samo logičan slijed događaja. 
 
 
Slično piše i El Mundo Deportivo, koji donosi naslovnicu na kojoj piše ''Kraj jedne ere''.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
El Mundo Deportivo piše kako je poraz od Italije i više nego zaslužen jer su Azzuri bili superiorni u svakom pogledu i da je krah samo posljedica raspada koji je počeo prije dvije godine u Brazilu.
El Mundo zaključuje kako se španjolski nogomet mora pomiriti s činjenicom da više nisu nogometna sila kakva su bili proteklih godina i da moraju krenuti od samog početka.
 
Također, svi španjolski mediji prenose izjavu izbornika Vicentea Del Bosquea, koji nije ponudio ostavku već je kazao kako će najprije razgovarati s predsjednikom Saveza za vidjeti kako dalje.
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara