LIGE PETICE

Nastavlja se priča o preminulom Emilianu Sali. Glavni problem je novac

Nastavlja se priča o preminulom Emilianu Sali. Glavni problem je novac
Foto: EPA

NOGOMETNI klub Cardiff obavijestit će Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) da ugovor Emiliana Sale nije bio pravno obavezujući, prenose danas britanski mediji.

Velški klub odbio je platiti Nantesu 15 milijuna funti za transfer tragično preminulog argentinskog napadača.

Podsjetimo, Sala je preminuo u nesreći aviona kada se vraćao iz Cardiffa u Nantes, kamo je išao pozdraviti bivše suigrače. Pilot koji ga je prevozio, David Ibbotson, nije pronađen i smatra se mrtvim. Zrakoplov kojim je putovao pao je u Engleski kanal, a njegovo tijelo pronađeno je 6. veljače, 67 metara ispod površine mora.

Deset dana nakon toga pokopan je u Argentini.

Nantes se žalio FIFA-i, tražio je od Cardiffa da mu isplati novac, a velški klub ima rok do 3. travnja da na to dostavi odgovor. Cardiff će tvrditi da je Premier liga odbila ugovor Emiliana Sale te da je stoga on bio nevažeći.

Sala nije mogao potpisati revidirani ugovor prije svoje smrti 21. siječnja. Također, Cardiff će tvrditi da nisu ispunjene ni dodatne klauzule u ugovoru koje je Nantes predložio.

Francuski klub priopćio je da je radio u skladu s pravilima FIFA-e i ukazao da je svjetska kuća nogometa registrirala transfer 21. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara