Nastavlja se sudski spor Klasnića i Werdera

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

U PETAK je u Bremenu saslušanjem stručnjaka nastavljen sudski proces između Ivana Klasnića i liječničkog osoblja njegova bivšeg kluba Werdera.

Podsjetimo, Klasnić je preko svog odvjetnika pokrenuo sudski postupak kojim traži naplatu odštete za pretrpljenu bol i ugroženo zdravlje, koje su, vjeruje napadač Boltona i hrvatske nogometne reprezentacije, neodgovornim tretiranjem njegovih problema s bubregom prouzročili Werderovi klupski liječnici Götz Dimanski i Manju Guha.

U cijeloj priči sporni su nedovoljno kontrolirani nalazi krvi koje je hrvatski nogometaš redovito davao klupskoj liječničkoj službi od svibnja 2001., kada je pristupio bremenskom prvoligašu. Sve je rezultiralo dvjema transplantacijama bubrega 2007.

"Da se profesionalnije pristupilo poslu, moguće je da bi ishod svega bio drugačiji", izjavio je stručnjak Hermann Pavenstädt.

Klasnić potražuje 1,1 milijun eura naknade za pretrpljeno. Werderovi liječnici opovrgavaju optužbe za neprofesionalizam.

"Trenutačno se osjećam dobro, već tri godine nisam osjetio nikakve probleme vezane uz bubreg", kazao je hrvatski nogometaš, a njemačkim medijima na upit gdje će igrati sljedeće sezone odgovorio:

"Još ne mogu reći kamo će me put odvesti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara