DERBI DINAMO - HAJDUK

Navijači bakljama prekinuli derbi. Torcida pali stolice dok Dinamo slavi

Navijači bakljama prekinuli derbi. Torcida pali stolice dok Dinamo slavi
Foto: Index

DINAMO je u derbiju zadnjeg kola HNL-a pobijedio Hajduk 3:1.

Sjajnu utakmicu gledalo je 15.433 navijača, a Dinamo je proslavio naslov prvaka. 

Uoči utakmice policija je legitimirala i pretresala većinu navijača u krugu stadiona, a stroge kontrole bile su i na ulasku na južnu tribinu. Veliki derbi igrao se i na tribinama. Navijači su se "častili" klasičnim uvredama, a Dinamova proslava naslova počela je pjesmom "Jedna će Torcida plakati ovu noć...", koju su pjevale sve tribine.

>>> VIDEO Policija prije derbija pretresala sve živo, navijači se tukli kod stadiona 

Dinamo je navijačima na istoku i zapadu podijelio plave zastavice za manje, dok su profesionalni mahači s velikim zastavama Dinama bili poredani duž ograde. 

Boysi na Sjeveru privukli su pozornost transparentom kojim su pokušali objasniti zašto Hajduk već 15 godina ne može do titule. 

Oko dvije tisuće Torcidaša ušlo je na Jug, njih tisuću iz Splita i tisuću navijača koji su iz cijele zemlje stigli u vlastitom aranžmanu i kupili ulaznicu na stadionu. Torcida je u 59. minuti velikom bakljadom na kratko prekinula utakmicu, a na isti način su odgovorili BBB-i u 78. minuti. Prekid je bio puno duži nakon njihove bakljade, ali je sudac Ivan Bebek ipak nastavio utakmicu. Nakrcani pirotehnikom, Boysi su čekali zadnjih deset minuta da izbace u zrak sve što imaju. Na travnjak su letjele dimne kutije, petarde i dogorjele baklje, a jedna je završila u maloj mreži golmana Dinama Dominika Livakovića. Crveni oblak dima prekrio je travnjak, a "utakmica" se na desetak minuta preselila na tribinu.

Nakon što je Bebek odsvirao kraj, prema tribinama su krenuli i igrači Dinama. Zakasnili su na dodjelu medalja, Davor Šuker stajao je na pljusku i čekao ih s peharom, a spiker putem razglasa molio da se vrate na travnjak. Igračima je bilo ljepše ispod sjevera. Medalje su primili mnogo puta, ali neki od njih nikada nisu s navijačima na Maksimiru slavili naslov prvaka. Istovremeno, Torcida je s Juga dozvala svoje igrače i pozdravila ih na kraju turbulentne sezone. Dok su čekali policiju da im raskrči izlaz, navijači Hajduka zapalili su nekoliko stolica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara