Navijači Hajduka kažnjeni i pušteni iz rimskog zatvora

NA 18 mjeseci zatvora uvjetno, s time što su odmah pušteni iz zatvora, osudio je danas rimski sud sedmoricu mladih hrvatskih građana, navijača Hajduka, koji su bili uhićeni u Rimu 6. studenoga, na dan utakmice Roma - Hajduk.

Optužba ih je teretila za upad u trgovinu sportske opreme u središtu grada s namjerom pljačke i pružanje otpora policiji kojom je prilikom jedan policajac bio ozlijeđen.

Nakon što je sudsko vijeće odbilo zahtjev branitelja da budu odmah pušteni iz zatvora mladići Ivan Laušić, rođen 1977. u Splitu, Mili Milas rođen u Mostaru 1984. Tomislav Zaninović rođen 1979. u Splitu, Josip Radmilo rođen 1978. u Splitu, Zoran Vlaški rođen 1983. u Sarajevu, Marinko Duka rođen 1977.u Splitu i Tomislav Smolčić rođen 1973. u Splitu, te da im se sudi u odsutnosti, branitelj i tužiteljica su došli do nagodbe po kojoj su osuđenici priznali krivično djelo i osuđeni su na 18 mjeseci uvjetnog zatvora, plaćanje kazne od po 400 eura i troškove boravka u zatvoru Regina Coeli, kao i sudske troškove.

O trošku hrvatskog veleposlanstva u Rimu organiziran im je u petak odlazak iz zatvora do rimske željezničke postaje i vlak do Ancone, odakle će brodom Jadrolinije nastaviti, o trošku hrvatskog brodara, nastaviti put u Hrvatsku.

U sudnici na optuženičkoj klupi bilo je i onih koji su plakali, ali su na koncu svi bili zadovoljni što se mogu vratiti kućama. Nakon pet godina, pod uvjetom da ne počine neko krivično djelo, i ovo rimsko će im biti izbrisano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara