Navijači Hajduka kažnjeni i pušteni iz rimskog zatvora

Navijači Hajduka kažnjeni i pušteni iz rimskog zatvora
NA 18 mjeseci zatvora uvjetno, s time što su odmah pušteni iz zatvora, osudio je danas rimski sud sedmoricu mladih hrvatskih građana, navijača Hajduka, koji su bili uhićeni u Rimu 6. studenoga, na dan utakmice Roma - Hajduk.

Optužba ih je teretila za upad u trgovinu sportske opreme u središtu grada s namjerom pljačke i pružanje otpora policiji kojom je prilikom jedan policajac bio ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je sudsko vijeće odbilo zahtjev branitelja da budu odmah pušteni iz zatvora mladići Ivan Laušić, rođen 1977. u Splitu, Mili Milas rođen u Mostaru 1984. Tomislav Zaninović rođen 1979. u Splitu, Josip Radmilo rođen 1978. u Splitu, Zoran Vlaški rođen 1983. u Sarajevu, Marinko Duka rođen 1977.u Splitu i Tomislav Smolčić rođen 1973. u Splitu, te da im se sudi u odsutnosti, branitelj i tužiteljica su došli do nagodbe po kojoj su osuđenici priznali krivično djelo i osuđeni su na 18 mjeseci uvjetnog zatvora, plaćanje kazne od po 400 eura i troškove boravka u zatvoru Regina Coeli, kao i sudske troškove.

O trošku hrvatskog veleposlanstva u Rimu organiziran im je u petak odlazak iz zatvora do rimske željezničke postaje i vlak do Ancone, odakle će brodom Jadrolinije nastaviti, o trošku hrvatskog brodara, nastaviti put u Hrvatsku.

U sudnici na optuženičkoj klupi bilo je i onih koji su plakali, ali su na koncu svi bili zadovoljni što se mogu vratiti kućama. Nakon pet godina, pod uvjetom da ne počine neko krivično djelo, i ovo rimsko će im biti izbrisano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara