Navijači i klubovi poklonili se Vukovaru: "Ima jedan div hrvatski"

Navijači i klubovi poklonili se Vukovaru: "Ima jedan div hrvatski"
Foto: HNK Hajduk Split

ŠIROM Hrvatske danas se obilježava 27 godina otkako je Vukovar pao.

Nogometni klubovi i njihovi navijači, kao i svake godine, pad Vukovara obilježavaju posjetom gradu porušenom do temelja. Izuzetak nisu ni simbolični i emotivni statusi na društvenim mrežama.

Hrvatska nogometna javnost danas je u mislima s Vukovarom, pa se već od jutarnjih sati mnogi prisjećaju vukovarskih žrtvi.

"Ni nakon 27 godina sjećanja nisu izblijedila na sve one koji su stradali u Vukovaru, ali i sve one koji su dali svoj život u Domovinskom ratu za slobodnu Republiku Hrvatsku. Žrtve koje nikada neće zaboraviti HNK Rijeka, ali i svi građani Rijeke i PGŽ-a. Rijeka se, kao i svake godine, dostojanstveno prisjetila svih žrtava na Dan sjećanja na Vukovar zapalivši svijeće u Vukovarskoj ulici", objavljeno je na Facebook stranici riječkog kluba.

I ostali nogometni kolektivi, od Hrvatskog nogometnog saveza pa do Dinama i Hajduka, odali su počast palim herojima Domovinskog rata.

Bad Blue Boysi, Kohorta, Demoni, Tornado i ostale navijačke grupacije širom Hrvatske također su se sjetile nikada zaboravljenog Vukovara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara