Navijači "potjerali" Bandića sa stadiona, Vlada kreće u obračun s povicima "Za dom spremni"

Navijači "potjerali" Bandića sa stadiona, Vlada kreće u obračun s povicima "Za dom spremni"

GLASNOGOVORNIK hrvatske Vlade Zlatko Mehun oštro je osudio ponašanje navijača na jučerašnjoj utakmici između Hrvatske i Andore koji su na tribinama skandirali "Ubij Srbina", "Tko ne skače pravoslavac je" i "Za dom, spremni". Vlada poručuje da takvo navijačko ponašanje nema veze sa sportom već upućuje na namjeru da se sportski događaj pretvori u nešto devijantno.

Mehun kaže kako Vlada očekuje da će policija, ali i ostale mjerodavne institucije kojima je zadaća odgoj mladih poduzeti sve potrebne korake kako se slični povici na sportskim borilištima više ne bi pojavljivali. "Ono što se događalo tijekom drugog poluvremena utakmice ne spada na javna mjesta, a posebno ne na sportsko natjecanje. Oni koji su to skandirali očito su na stadion došli s određenim ciljem -  a to nije bilo sportsko navijanje", podvukao je Mehun.

Glasnogovornik Vlade također je istaknuo kako Vlada ulaže znatne napore da iskorijeni takvo ponašanje pa su u tijeku brojni razgovori s Hrvatskim nogometnim savezom, Udrugom prvoligaša i udrugama navijača ne bi li se pronašlo rješenje protiv "navijačkog" problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog aktivnosti dijela navijača koji su uvredljivim povicima "uveličali" susret hrvatske reprezentacije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napustio je maksimirske tribine 20 minuta prije kraja utakmice.

J.C.,D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara