Navijači skandirali Draperu "Hrvatska te treba", Talijani strahovali od nereda

Navijači skandirali Draperu "Hrvatska te treba", Talijani strahovali od nereda

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

IAKO su maštali da će dernek biti na rasporedu u nedjelju negdje oko 23 sata, nakon finalne utakmice, navijači Cedevite nisu imali ništa protiv ranijeg termina. Pobjedu u susretu za treće mjesto bilo je teško izboriti, ali puno znači činjenica da se Cedevita u Palaverde dvorani zahvaljujući svojim navijačima osjećala kao kod kuće. Crveni korpus nije poljuljao poraz od Uniksa, ostali su jednako brojni i u nedjelju te nosili Acine igrače do pobjede. Dugo su im skandirali nakon posljednjeg zvižduka, a onda su se preselili ispred dvorane.  Pridružila im se klupska uprava na čelu s Emilom Tedeschijem.

> Još se uče, ali uče brzo: Je li Cedevita sprema za velike odluke?

> Tedeschi otkrio tajnu: Mogli smo kupiti povijest, ali ovako je najslađe!

"Znao sam da možemo dobiti kad igramo sa srcem. Ovo je identifikacija s crvenim brendom, crvenom bojom, Zagrebom, Hrvatskom, pozitivom, strašću i dugoročnošću... Rekli su nam da nemamo povijest, ali mi je stvaramo. Ponosan sam na to. Pobijediti Benetton u Trevisu velika je stvar. U dvoboju Repeše i Ace Petrovića nitko nikoga nije štedio. Jako sam sretan, priča se da plaćamo ljude da dođu na naše utakmice, ali ljude treba zainteresirati. Dobio sam stotine SMS-ova nakon utakmice, iz Beograda, Sarajeva, Hamburga, Istanbula, Amerike... Svi nam kažu - svaka čast", u dahu je govorio Cedevitin pokretač.

Oko njega hrpa navijača jedva je dočekala da im se pridruže i igrači. Dontayjeu Draperu skandirali su: "Hrvatska te treba", a Amerikanac koji bi uskoro trebao obući hrvatski dres uzvratio je:

"Ovu utakmicu željeli smo ponajprije dobiti zbog vas koji ste ovdje došli. Hvala na svemu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo, domaćini jučer na polufinalnu utakmicu nisu u dvoranu željeli pustiti limenu glazbu Matko Laginja iz Svetog Lovreča, koja je pratila Cedevitu na putu, strahujući od nereda. Taj je podatak otkrio Aco Petrović:

"Lokalna policija bojala se i prisjećala Udina, gdje su Dinamovi navijači napravili velike incidente. No, kada su shvatili da ovdje nema incidentnih ljudi, da su među ovim navijačima obitelji i bake, dozvolili su orkestru ulaz na finale."

Dečki su uzgred rečeno, stvorili uistinu paklenu atmosferu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara