KRIZA U DINAMU

Navijači vode linč na Bjelicu i Ademija: "Kakva pohlepa, govna su kao i većina"

Navijači vode linč na Bjelicu i Ademija: "Kakva pohlepa, govna su kao i većina"
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NENAD BJELICA na odlasku je iz Dinama. Klub je sinoć potjerao njegov stožer, s jasnom namjerom da prvog trenera natjera na ostavku. Kriza u Dinamu buknula je nakon što su Bjelica i igrač odbili rezanje plaće. Klub im je zabranio da javno iznesu svoje razloge, dok su istvoremeno u medijima bildali atmosferu i okrenuli veliki dio javnosti i navijača protiv igrača i Bjelice.

Uprava je od njih tražila da se odreknu trećine svojih primanja, no trener Nenad Bjelica i igrači na to nisu pristali. Dinamo je na taj neposluh reagirao otpuštanjem cijelog Bjeličinog stručnog stožera.

Odluka Bjelice i njegovih igrača da odbiju smanjenje plaće naišla je na podijeljene reakcije javnosti, no puno je više onih koji smatraju da se prva momčad trebala pokoriti odluci Uprave i solidarizirati se, ne samo s ostalim zaposlenicima nego i s ljudima u mnogim drugim sektorima koji su ostali bez (dijela) primanja.

Tome svjedoče i rezultati naše ankete, u kojoj smo pitali čitatelje Indexa trebaju li igrači pristati na rezanje plaća, a čak 72% od više od 18.000 odgovora u trenutku pisanja ovog teksta bilo je potvrdno, 23% smatra da igrači ne trebaju prihvatiti rezove, a 5% je neodlučnih.

 

I u komentarima ispod naših tekstova može se vidjeti kako ljudi razmišljaju i koliko ih se okrenulo protiv do jučer omiljenog trenera te igrača koje su ne tako davno slavili zbog europskih uspjeha.

"Nevjerojatna pohlepa igrača, podrška vodstvu kluba", jedan je od komentara, na koji se drugi čitatelj nadovezao: "Ništa ne rade niti će raditi mjesecima, ali ne bi se odrekli ni kune, koji jadnici..:"

"Imao sam samo riječi pohvale za ovaj Dinamo i trenera Bjelicu, a sada su pokazali da su govna kao i većina", riječi su jednog od sad već bivših Bjeličinih pobornika.
Neki su situaciju usporedili s drugim klubovima u svijetu.

"Znači, u Bayernu režu plaće, u Borussiji također, i tko zna u kojim klubovima, ali u Dinamu ne smiju jer, eto, puni su para? Mrš, stoko licemjerna. Neka potjeraju svu preplaćenu gamad i nek igraju naši klinci. Pa makar zadnji bili."

Posebna kategorija su navijači koji su se okrenuli protiv kapetana Arijana Ademija, kojeg je Dinamo plaćao i dok je bio suspendiran zbog pada na dopinškom testu.

"Nevjerojatno je da Ademi odbija, a Dinamo ga je držao na plaći dok je odrađivao suspenziju xy godina i bio nogometno mrtav, vratili ga u život opet... Pa od sramote bih pro bono radio poslije toga, a ne u ovakvoj situaciji kamatariti klub.Na stranu da su im plaće sramotne u odnosu na običnog čovjeka, ideš 10 godina na medicinu da bi mogao spašavati ljudima život i za to imaš plaću konobara dok ovi imaju milijuna s osnovnom školom i trče za loptom. I treba nam smak svijeta", komentirao je jedan čitatelj.

Bilo je još usporedbi s primanjima "običnih" građana...

"Prosječna hrvatska plaća za prosinac je bila 6550 kn, tako nešto, znači ima hrpa njih koji u taj prosjek ulaze s 3500 kn, ovi koji se kunu u Dinamo imaju debelo iznad ovih 7500 kn koje uprava neće dirati i oni od toga ne mogu preživjeti, a većina ih ima i plaćen smještaj."

Pod tekstovima i pod objavama na Facebooku još je mnoštvo sličnih komentara prema kojima se vidi da je javnost u ovom slučaju na strani Uprave, a ne igrača i trenera Bjelice, za kojeg je jedan čitatelj namijenio slanje u Gulag i školu za bonton.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara