Navijaču Dinama koji je oslijepio policajca na Maksimiru četiri godine zatvora

Foto: Cropix / Bruno Konjević

21-GODIŠNJI Nikica Marović na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na četiri godine maloljetničkog zatvora zbog ozljeđivanja policajca Kristijana Troktera (34) 1. svibnja 2010. godine na maksimirskom stadionu.

Dinamov navijač, pripadnik Bad Blue Boysa, bacio je topovski udar na sjevernoj tribini prilikom čega je varaždinski policajac ostao bez lijevog oka. Marović je osuđen na maloljetnički zatvor je u to vrijeme imao 20 godina, te se u procesu vodio kao stariji maloljetnik. Marović se branio da je na policajce bacao potrgane stolice i baklje, no na temelju snimaka te policijskim vještačenjem utvrđeno je da je upravo on bacio i topovski udar.

"To je nedvojbeno i vidljivo iz dva kuta. Roditelji su ga opisali kao mladog talentiranog glumca i glazbenika, ali mi smo vidjeli i drugu njegovu stranu. Nasilnu osobu kojoj policijski autoritet ne predstavlja ništa", obrazložila je sutkinja Sanja Mazalin.

"Policajac Trokter došao je na svoj posao, osigurati utakmicu. Kući se vratio teško ozlijeđen i vjerojatno više nikada neće raditi kao policajac.  Postalo je normalno napadati policiju i treba ukazati da takve stvari ne mogu proći nekažnjeno", zaključila je.

Marović ostaje u pritvoru, a njegov odvjetnik najavio je žalbu jer je po njegovom sudu trodimenzionalni nalaz vještačenja prilično dvojben.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara