ESPORT

NBA 2K ispunio želju gejmera: Unatoč teškoj bolesti, njegov lik ušao u igru

NBA 2K ispunio želju gejmera: Unatoč teškoj bolesti, njegov lik ušao u igru
Foto: screenshot/twitter.com/NBA2K20

PETNAESTOGODIŠNJI William Floyd ima rijetki genetski poremećaj koji izaziva srčane probleme i slabost mišića. Tinejdžer iz Georgije bio je gost tvrtke 2K Games zahvaljujući srdačnim programerima i humanitarnoj organizaciji Make-A-Wish.

Floyd je dobio priliku upoznati ekipu koja stvara košarkašku videoigru, ali i službeno postati jedan od igrača koji se pojavljuju pod obručima popularnog 2K naslova.

Tinejdžer se s ozbiljnim zdravstvenim problemom bori od ranog djetinjstva. Nije se mogao baviti sportom, ali ljubav prema NBA 2K pomogla mu je da zauvijek bude povezan s košarkom.

Floyd je u radu s programerima prošao isti postupak kao i svi NBA igrači koji se pojavljuju u igri. Bio je gost 2K studija za snimanje pokreta. Kretanje igrača bilježe kamere kako bi na videoigri svaki košarkaš izgledao vjerodostojno. Čak 146 kamera bilježilo je Floydove pokrete kako bi na videoigri bio prikazan i najmanji detalj njegovog tijela, piše ESPN.

"Svaki igrač ima određeni pokret prije izlaska na teren i gestikulaciju kojom slavi pobjedu ili važan koš. Ja također imam autentičan pokret i želim biti snimljen", rekao je Floyd.

Momak iz Georgije je tijekom boravka u 2K studiju upoznao direktora marketinga NBA 2K i jednog od najpoznatijih predstavnika franšize košarkaških igara Ronnieja Singha.

Igrač po imenu William Floyd može se naći u modu Quick Game gdje je u statusu slobodnog agenta. Iz 2K Games kažu da će avatar tinejdžera biti dostupan u rosteru pri biranju opcija MyCAREER i MyLEAGUE.

Humanitarna organizacija Make-A-Wish krajem je veljače ispunila želju drugog igrača koji je želio sudjelovati u Call of Duty turniru održanom u Atlanti. Šesnaestogodišnji Rand Smith upoznao je članove FaZe Clan organizacije i okušao se u borbi s najboljim igračima momčadi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara